Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι

Χωρίς φύλλο και αυγά!

31 Μαΐου 2020 17:15
Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι

Το Athensmagazine.gr, σήμερα, θα σας παρουσιάσει μια εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που ετοιμάζεται στο τηγάνι. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι χωρίς φύλλα και χωρίς αυγά. Σίγουρα, θα σας αρέσει. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή με μπέικον και αυγό.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • φέτα, όση επιθυμείτε
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
  • 200 γρ χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καυτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
  • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Συνεχίζουμε κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καυτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μας μέχρι να πάρει χρώμα.

Η πιο εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι - Είναι έτοιμη σε 9 λεπτά και έχει λίγες θερμίδες

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε μια λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε, αφού είναι εύκολη και γρήγορη.

Η συνταγή αποτελείται από πολύ απλά υλικά: αλεύρι, γιαούρτι στραγγιστό, αβγά, βούτυρο, και τυριά. Και η διαδικασία είναι επίσης απλή: ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, και ψήνουμε. Χρειαζόμαστε λιγότερο από 10 λεπτά προετοιμασίας λοιπόν, για μια γευστική τυρόπιτα!

Μπορείτε επίσης, να σκεπάσετε την πίτα με μεμβράνη, και να τη φυλάξετε στο ψυγείο για να τη ζεστάνετε και να τη σερβίρετε την επόμενη μέρα. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο! Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή για μακαρόνια.

Ας δούμε λοιπόν πως φτιάχνεται η λαχταριστή αυτή πίτα:

Υλικά:

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 400γρ. φέτα
  • 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι, καθόλου αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα.
  • Δεν αγχωνόμαστε που το μείγμα είναι σφιχτό.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, και όλα τα υλικά θα ενωθούν.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια, και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.
  • Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι' αυτό "διπλώνουμε" τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα.
  • Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).
  • Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά.
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί.
  • Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή γιατί θα καίει πολύ.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share