Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Βάλτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο κέικ σας και χαρίστε κάτι μοναδικό στον οργανισμό σας

Δοκιμάστε το!

26 Μαΐου 2020 07:54
Βάλτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο κέικ σας και χαρίστε κάτι μοναδικό στον οργανισμό σας
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Τα κέικ είναι ένα γλύκισμα ιδανικό για να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για σνακ. Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των παχυντικών γλυκών μιας και δεν περιέχει πολλά γλυκαντικά αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό;

Όλοι ξέρουμε πως το βούτυρο είναι ένα υλικό που πρέπει μην χρησιμοποιείται συχνά καθώς προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα και το σύνηθες είναι να προκαλεί φράξιμο των αρτηριών. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον οργανισμό σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο.

κέικ με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα υλικό που στη χώρα μας θα βρεις άφθονο και είναι πραγματικά θαυματουργό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ ποιες ασθένειες μπορεί να θεραπεύσει. Εκτός αυτού όμως, έχει και μια πιο ιδιαίτερη γεύση που θα κάνει το κέικ σας λίγο πιο... μεσογειακό και παράλληλα θα του δώσει την απαραίτητη υγρασία. Απομακρύνετε λοιπόν από τη διατροφή σας το βούτυρο και αντικαταστήστε το με αγνό ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο σου έχει σκούρο πράσινο χρώμα; Αυτό σημαίνει ότι...

Η χώρα μας είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου και φημίζεται για αυτό. Ελαιόλαδο παράγουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας και υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές ποικιλίες για τις οποίες παίζει ρόλο κυρίως το μέρος και οι καιρικές συνθήκες. Βάσει αυτών των δεδομένων λοιπόν κυκλοφορούν και διάφορα είδη ελαιολάδου, άλλα πιο απαλά, αλλά πιο έντονα και με διαφοροποιήσεις στο χρώμα τους. Τι σημαίνει λοιπόν αν το ελαιόλαδο σας έχει σκούρο πράσινο χρώμα;

Το ελαιόλαδο με έντονο πράσινο χρώμα είναι το λεγόμενο αγουρέλαιο και παράγεται κυρίως σε νότιες περιοχές. Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα τέτοιο λάδι και όσο έντονη κι αν είναι η γεύση του, ένα τέτοιο λάδι σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για τηγάνισμα. Αν και οι ειδικοί συνιστούν γενικότερα στο τηγάνισμα να αποφεύγεται η χρήση ελαιολάδου (δείτε εδώ το λόγο), αν επιμένετε τότε καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε ένα αγουρέλαιο. Ποιος ο λόγος;

ελαιόλαδο χρώμα

Ένα τέτοιου τύπου λάδι τηγανίζοντας θα αποκτήσει ακόμη πιο έντονη γεύση με αποτέλεσμα το φαγητό σας να καταλήξει με μια πικρή και μεταλλική γεύση. Αν έχετε λοιπόν στην κατοχή σας ένα τέτοιου τύπου ελαιόλαδο τότε καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα σας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share