Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αποθηκεύετε τα μπιφτέκια στην κατάψυξη; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Δώστε βάση!

26 Μαΐου 2020 07:36
Αποθηκεύετε τα μπιφτέκια στην κατάψυξη; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Όλοι θέλουν να κάνουν τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη και να την απλοποιήσουν βάζοντας τέλος σε θέματα που σπαταλούν χρόνο ένα από αυτά και το καθημερινό μαγείρεμα. Πολλοί είναι εκείνοι που για να γλιτώσουν το χρόνο του καθημερινού μαγειρέματος αποθηκεύουν φαγητά στην κατάψυξή τους. Δεν είναι όμως όλα τα φαγητά για να μπαίνουν στην κατάψυξη.

Συνηθισμένο φαγητό που αποθηκεύεται στην κατάψυξη είναι τα μπιφτέκια κι αυτό γιατί χωρίζεται εύκολα σε μερίδες οπότε και ξεπαγώνει πιο εύκολα. Κι όμως, τα μπιφτέκια είναι ένα από αυτά τα φαγητά που δεν κάνει να μπουν στην κατάψυξη. Για ποιο λόγο όμως;

Ο κιμάς είναι ένα κομμάτι κρέας το οποίο έχει "ταλαιπωρηθεί" περνώντας από την ειδική μηχανή και σπάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις ίνες του, στη συνέχεια ζυμώνοντας τον σπας και τις υπόλοιπες ίνες, αν λοιπόν αποθηκεύσεις τα μπιφτέκια σου στην κατάψυξη ο κιμάς παθαίνει ένα τρίτο "σοκ" με αποτέλεσμα κατά την απόψυξη να αφαιρεθεί όλη η υγρασία από τον κιμά και τα μπιφτέκια σου να βγουν απόλυτα στεγνά και πιο άγευστα. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε και καταστρέφουμε τη γεύση των μπιφτεκιών μας, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ωμό κρεμμύδι. Μήπως λοιπόν αξίζει τον κόπο να παιδευτείς λίγο παραπάνω για να έχεις ένα γευστικότατο γεύμα;

Το τελευταίο υλικό που βάζετε στα μπιφτέκια σας είναι το αλάτι; Δείτε για ποιο λόγο αυτό είναι μέγα λάθος!

Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια; Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι το ιδανικό φαγητό μιας και είναι ελαφρύ, δεν σε φουσκώνει και με μια σαλάτα αποτελεί το τέλειο διατροφικό γεύμα. Τι λάθος όμως μπορεί να κάνουμε και να "καταστρέφουμε" τη γεύση τους;

Λάθη στα μπιφτέκια έχουμε δει πολλά που ούτε καν τα φανταζόμασταν, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ωμό κρεμμύδι στον κιμά σας. Το λάθος που θα σας δείξουμε σήμερα είμαστε σίγουροι πως ούτε καν είχε περάσει απ' το μυαλό σας μιας και είναι η πιο απλή κίνηση που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε όμως τελικά και αυτή η κίνηση πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο στάδιο της συνταγής. Ποια είναι όμως αυτή η κίνηση;

Σε όλα μας τα φαγητά προσθέτουμε αλάτι κι είναι απολύτως φυσιολογικό. Για τα μπιφτέκια όμως η χρήση του αλατιού χρήζει συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο περισσότερος κόσμος προσθέτει όλα τα υλικά (αυγό, ψωμί, μυρωδικά, μπαχαρικά) και στη συνέχεια ζυμώνει τα μπιφτέκια του. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Το αλάτι θα πρέπει να προστίθεται αφού έχουν ζυμωθεί καλά όλα τα υλικά, στο τέλος δηλαδή. Ο λόγος; Έτσι θα κρατήσετε τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα, αφού το αλάτι είναι αυτό που θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά του κιμά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share