Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ο απόλυτος τρόπος για να πετύχεις την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο στο φούρνο

Δοκιμάστε το!

25 Μαΐου 2020 17:02
Ο απόλυτος τρόπος για να πετύχεις την τέλεια πέτσα στο κοτόπουλο στο φούρνο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Κοτόπουλο στο φούρνο, ένα φαγητό που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα αλλά έλα που η πέτσα αποτελεί το αδύνατο σημείο σου.Ή που θα ξεραθεί η πέτσα ή που θα μουλιάσει και δεν θα είναι καθόλου τραγανή.

Για να τα καταφέρεις και να πετύχεις την πιο τραγανή αλλά όχι ξεραμένη πέτσα κοτόπουλου, έχουμε να σου προτείνουμε έναν αξεπέραστο τρόπο και μερικά tips απόλυτης σιγουριάς. Και μιας και μιλάμε για κοτόπουλο, δες εδώ πώς θα φτιάξεις τον τέλειο γύρο κοτόπουλο μόνος στο σπίτι.

Αρχικά, δοκίμασε το κόλπο με το κουτάκι μπύρας. Αφαιρείς από το ψηλό κουτάκι μπύρας τα 2/3 και βάζεις ένα μέτριο κοτόπουλο μέσα σε αυτό και όλο αυτό μέσα σε ταψάκι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να γυρίσεις το κοτόπουλο και να μουλιάσεις κάποιο κομμάτι της πέτσας. Έπειτα, προτού μπει στο κουτάκι μπύρας και ψηθεί, το κοτόπουλο χρειάζεται ωραίο μασάζ με λάδι ή βούτυρο ή βούτυρο λιωμένο και ιδανικά, θα μπορούσες να το αλείψεις και με μείγμα αρωματικών βοτάνων της επιλογής σου.

Θυμήσου:

Το κοτόπουλο θέλει ψήσιμο στον αέρα και φυσικά πρέπει ανά εικοσάλεπτο να το αλείψεις με τα υγρά του που βρίσκονται στο ταψί μιας και το λιπαρό στοιχείο θα βοηθήσει την πέτσα να μην καεί και να καραμελώσει όμορφα. Για έξτρα τραγανή κρούστα αλείφουμε το κοτόπουλο τα τελευταία λεπτά με ένα μείγμα από ελαιόλαδομουστάρδαμέλι σε ίσες ποσότητες.

Τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! (Video)

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει τηγανητές φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική γλυκόξινη σως! Με τον Λάμπρο Βακιάρο να μας έχει δείξει και γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού

Υλικά:

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 20 φτερούγες
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για τη σως:

  • 2φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1/3φλ. ξύδι
  • 2κ.σ. μέλι
  • λίγη καυτερή πάπρικα
  • 3σκ σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share