Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φτιάχνετε τα ποσέ αυγά σας σε σκέτο νερό; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Δώστε βάση!

11 Μαΐου 2020 12:05
Φτιάχνετε τα ποσέ αυγά σας σε σκέτο νερό; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Τα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά γεύματα που μπορεί να καταναλώσει κανείς και ειδικά να συμπεριλάβει στο πρωινό του μιας και είναι γεμάτα ενέργεια και είναι ένα τρόφιμο που θα σε χορτάσει. Όλα αυτά βέβαια αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο γιατί αν το παρακάνετε θα έχετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Οι πιο διαδεδομένες τεχνικές μαγειρέματος ενός αυγού είναι ή βραστό ή τηγανητό. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται μια ιδιαίτερη προτίμηση και στα αυγά ποσέ, ένα γεύμα που δεν είναι και τόσο εύκολο να πετύχεις. Διορθώνοντας όμως ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος που κάνεις τότε σίγουρα θα πετύχεις το τέλειο ποσέ αυγό που θα ζήλευε ακόμη και σεφ.

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Βράζετε τα αυγά σας σε σκέτο νερό με αλάτι. Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορείτε να κάνετε μαγειρεύοντας ένα αυγό, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να σπάτε τα αυγά στη μέση για να χωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Η σωστή τεχνική λοιπόν είναι στο νερό που βράζει να ρίξετε ένα κουταλάκι ξύδι. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο θα έχετε το πιο τέλειο και γευστικό ποσέ αυγό που πραγματικά θα σας κάνει να καμαρώνετε για τις μαγειρικές σας δεξιότητες.

Αν βάζετε τα αυγά σας στο ψυγείο μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το πιο συνηθισμένο σημείο αποθήκευσης των αυγών μέσα σε ένα σπίτι είναι το ψυγείο. Κατά πόσον όμως αυτός είναι ο σωστός τρόπος φύλαξης τους;

Ο κύριος λόγος για την αποθήκευση τους στο ψυγείο είναι για να αποφύγουμε ένα τύπο βακτηρίων που ονομάζεται Σαλμονέλα και το οποίο μπορεί να μολύνει το προϊόν. Η συντήρησή του σε θερμοκρασία κάτω των 4°C σταματά την ανάπτυξη του βακτηρίου και το μαγείρεμα του πάνω από τους 71°C τα σκοτώνει. Αν και τα αυγά φυσικά είναι ίδια παγκοσμίως, ο τρόπος που η κάθε χώρα αντιμετωπίζει τη Σαλμονέλα διαφέρει. Συνεπώς, το αν θα διατηρήσετε τα αυγά σας στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου εξαρτάται από το πού ζείτε.

Στην Ευρώπη, αντί για τη διαδικασία απολύμανσης των αυγών, οι ίδιες οι κότες εμβολιάζονται κατά της σαλμονέλας. Αυτό εμποδίζει τη μόλυνση των αυγών. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες, τα απολυμασμένα αυγά είναι ακόμα και παράνομα. Και αυτό επειδή η εξωτερική εκείνη μεμβράνη αποτελεί το φυσικό σύστημα άμυνας του αυγού που το προστατεύει μέχρι και 3 εβδομάδες μετά. Συνεπώς, τα αυγά εδώ χρειάζεται να διατηρούνται σε ένα δροσερό σημείο, αλλά όχι στο ψυγείο. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό λάθος που μπορεί να κάνουμε όσον αφορά τα αυγά, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα πλένετε.

Κάποιες συμβουλές για τη φύλαξη των αυγών

Αν θέλετε παρόλα αυτά να τα διατηρείτε στο ψυγείο, μην προτιμάτε να τα τοποθετείτε στις πόρτες τους, διότι η θερμοκρασία εκεί μεταβάλλεται εύκολα. Το πίσω μέρος του ψυγείου αποτελεί το καλύτερο μέρος. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ελέγξετε τι ισχύει για τη συντήρηση τους τοπικά στη χώρα και στην περιοχή σας, ανάλογα και με τις θερμοκρασίες δωματίου που συνηθίζετε να έχετε. Τέλος, προτιμήστε να τα μαγειρεύετε σε υψηλές θερμοκρασίες και κρατήστε τα μακριά από τροφές, όπως κρεμμύδια και σκόρδα, καθώς έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές εύκολα.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share