Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάζετε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

11 Μαΐου 2020 10:33
Βάζετε φρέσκια ντομάτα στα κοκκινιστά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Οι κόκκινες σάλτσες είναι οι πιο απλές, οι πιο γρήγορες και αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο στη μεσογειακή κουζίνα. Το πιο συνηθισμένο είναι να χρησιμοποιούνται τυποποιημένες σάλτσες σε μορφή πελτέ, είναι πολλοί όμως που συμπληρώνουν και φρέσκια ντομάτα στο φαγητό τους και αυτό είναι λάθος. Γιατί όμως;

Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό που ευδοκιμεί τους καλοκαιρινούς μήνες και χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες. Γιατί μπορεί να είναι λάθος όμως να τη βράσουμε; Καταρχάς ένας άγραφος "νόμος" της μαγειρικής λέει πως όταν βάζεις φρέσκια ντομάτα θα πρέπει στη σάλτσα σου να βάλεις και λίγη ζάχαρη για να "τραβήξει" την οξύτητα και να δώσει στη σάλτσα την γλυκύτητα που της λείπει.

Δεν είναι αυτό όμως το πρόβλημα. Τα προβλήματα είναι δύο, κατά κύριο λόγο είναι πως η φλούδα της ντομάτας όπως έχουμε ξαναπεί καλό είναι να μην τρώγεται, δείτε εδώ το λόγο, και εν συνεχεία ρίχνοντας φρέσκια ντομάτα επειδή είναι ένα λαχανικό με αρκετή υγρασία, η σάλτσα σας νερώνει και είναι αρκετά δύσκολο να πήξει και να γίνει η παχύρρευστη σάλτσα που θέλατε.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα κοκκινιστό αποφύγετε την φρέσκια ντομάτα και χρησιμοποιείστε αποκλειστικά πελτέ.

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση; Σταματήστε το αμέσως!

Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό (για πολλούς φρούτο) που ευδοκιμεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα λοιπόν που ο καιρός έχει ανοίξει θα βρείτε στην αγορά τις καλύτερες ντομάτες, αν πάλι είστε διατεθειμένοι να δημιουργήσετε το δικό σας μποστάνι, δείτε εδώ πώς θα φυτέψετε εύκολα μια ντοματιά ακόμη και στο σπίτι σας.

Τα ντοματίνια είναι μια μίνι εκδοχή της ντομάτας που περιέχει ακριβώς τα ίδια συστατικά και θρεπτικά στοιχεία όπως και η κανονική ντομάτα σε πιο συμπυκνωμένη μορφή. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκτός από τις σαλάτες τα περνάμε απ' το τηγάνι ή τα χρησιμοποιούμε στη διακόσμηση κάποιου πιάτου και τις περισσότερες φορές τα κόβουμε στη μέση. Αυτό όμως είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Ένα τόσο μικρό φρούτο ή λαχανικό είναι αναμενόμενο πως είναι και παραπάνω ευαίσθητο. Κόβοντάς το λοιπόν το μόνο που καταφέρνουμε είναι να "πληγώσουμε" το φρούτο και να χάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Την επόμενη φορά λοιπόν καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share