Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζετε αλάτι στο νερό που βράζετε τα αυγά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

10 Μαΐου 2020 15:47
Βάζετε αλάτι στο νερό που βράζετε τα αυγά σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα βραστά αυγά είναι το πιο εύκολο γεύμα που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Κι όμως μπορείς να κάνεις λάθος ακόμη και σε αυτό. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να θέλετε να φτιάξετε ένα σφιχτό αυγό να μετράτε τα λεπτά και τελικά να βγαίνει μελάτο; Μάλλον πολλές! Τι είναι αυτό όμως που κάνουμε λάθος; Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις με τα αυγά, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο.

Κακός σύμμαχος για το τέλειο και επιθυμητό αποτέλεσμα στο αυγό σας είναι το αλάτι. Ναι, καλά διαβάσατε και ειδικά όταν το ρίχνετε σε νερό που δεν έχει βράσει ακόμη. Το αλάτι διακόπτει ή καθυστερεί τη βράση του νερού γι' αυτό ρίχνοντας αλάτι στο νερό ο χρόνος βρασμού αλλάζει κι έτσι δεν έχετε το γεύμα που ονειρευόσασταν. Όταν θα θελήσετε ξανά να φάτε ένα βραστό αυγό, απλά μην ρίξετε αλάτι.

Σπάτε τα αυγά στη μέση για να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο; Τότε κινδυνεύετε από...

Τα αυγά είναι ένα υλικό που δεν λείπει ποτέ από το σπίτι μας καθώς χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα γλυκά, τρώγεται σαν πρωινό και γενικότερα είναι ένα τρόφιμο με μεγάλη κατανάλωση σε διάφορες μορφές. Είναι όμως και ένα υλικό άκρως επικίνδυνο καθώς εύκολα γίνεται φορέας διαφόρων βακτηρίων, γι΄αυτό και χρήζει ειδικής μεταχείρισης και προσοχή, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξαναβάλετε τα αυγά στο ψυγείο.

Φτιάχνοντας κάποιο γλυκό ένα από τα βασικότερα υλικά είναι τα αυγά και πολλές φορές αποκλειστικά ο κρόκος ή το ασπράδι, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Μια διαδικασία ιδιαίτερα αγχωτική για κάθε νοικοκυρά καθώς υπάρχει κίνδυνος ο κρόκος να σπάσει και τελικά να αναμειχθούν. Η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι να σπάμε το αυγό στη μέση και να μεταφέρουμε τον κρόκο από το μισό τσόφλι στο άλλο μέχρι να βεβαιωθούμε πως απομακρύνθηκε όλο το ασπράδι. Κι όμως αυτή η κίνηση είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε.

Για να απλοποιήσεις λίγο τα πράγματα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις το αυγό σου για λίγη ώρα στο ψυγείο. Μόλις το βγάλεις μην διαλέξεις τον κλασσικό τρόπο αλλά απλά σπάσε το αυγό και τοποθέτησε τον κρόκο στο χέρι σου (φορώντας πάντα γάντια). Κατά αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύεις να πέσει κάποιο τσόφλι στο ασπράδι σου αλλά αποφεύγεις και τυχόν "ακαθαρσίες" που μπορεί να περιέχει ένα αυγό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share