Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τα μακαρόνια - Σίγουρα δεν το γνωρίζατε

Αλλάξτε τον τρόπο που μαγειρεύετε

8 Μαΐου 2020 13:33
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με τα μακαρόνια - Σίγουρα δεν το γνωρίζατε

Όλοι μας κάνουμε λάθη στο μαγείρεμα των μακαρονιών, που ούτε καν τα φανταζόμασταν. Μήπως τελικά η παρασκευή τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζαμε;

Πολλοί τα ξεπλένουν και να σουρώνουν στο νεροχύτη, που και αυτό αποτελεί ένα από τα τραγικότερα λάθη. Το μόνο που χρειάζεται για να τα φτιάχνετε σωστά από εδώ και πέρα και 10 φορές νοστιμότερα, είναι να επανεξετάσετε την τεχνική σας.

Ακολουθείστε την παρακάτω συμβουλή για καλύτερα μακαρόνια

Να αφαιρείτε τα ζυμαρικά σας κάθε 2 λεπτά περίπου. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν κάποια δραστική αλλαγή, αλλά αν σκεφτείτε ότι μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας για περίπου 8 λεπτά, αυτό είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η διακοπή ανά σύντομα χρονικά διαστήματα, εξασφαλίζει ότι τα ζυμαρικά σας διατηρούν μια ουσιαστική σπονδυλική στήλη μασήματος, την οποία χρειαζόμαστε σε ένα καλό πιάτο ζυμαρικών. Κανείς δεν θέλει να μασάει σκληρά μακαρόνια.

Ξεπλένετε τα μακαρόνια σας με κρύο νερό; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους καθώς είναι γρήγορο έχεις πολλές επιλογές για να το συνοδεύσεις και πάντα θα είναι νόστιμο. Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα που το κάνουν οι περισσότεροι είναι να ρίχνουμε τα μακαρόνια απευθείας σε ζεστό νερό από το βραστήρα, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα "κολλάει" πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την "κακή συνήθεια";

Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια σας με βούτυρο; Σταματήστε το αμέσως!

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ πώς τόσο καιρό βάζετε λάθος το αλάτι στα μακαρόνια σας.

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share