Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζετε λάθος το αλάτι στα μακαρόνια τόσο καιρό - Αυτή είναι η σωστή ποσότητα και στιγμή

Το γνωρίζατε;

24 Απριλίου 2020 15:16
Βάζετε λάθος το αλάτι στα μακαρόνια τόσο καιρό - Αυτή είναι η σωστή ποσότητα και στιγμή

Αν και τα μακαρόνια θεωρούνται από τα πιο απλά και εύκολα πιάτα, υπάρχουν πολλά μυστικά μαγειρέματος που δεν γνωρίζαμε. Ένα από αυτά έχει να κάνει με το αλάτι.

Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να μαγειρεύετε λάθος τα μακαρόνια, όπως θα δείτε εδώ, για αυτό εμείς σας έχουμε τα καλύτερα tips. Μόνο μια πρέζα αλατιού δεν θα κάνει την διαφορά στην γεύση, σύμφωνα με τον σεφ του Del Posto, Μάρκ Λάντνερ. Για να αναδείξετε πραγματικά τη γεύση των ζυμαρικών, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι ανά λίτρο νερού.

Όπως επισημαίνει ο Μάριο Μπατάλι, το νερό πρέπει να έχει γεύση «σαν τη θάλασσα» , και τονίζει ότι δεν πρέπει να δοκιμάζετε το βραστό νερό. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, περιμένετε μέχρι να βράσει το νερό, αλλά πριν βάλετε τα ζυμαρικά. Αυτό επιτρέπει στο αλάτι να εμποτίζει το νερό χωρίς να επηρεάζει το χρόνο βρασμού!

Βάζει μακαρόνια μέσα σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνει στον φούρνο - Δεν πάει το μυαλό σας στο αποτέλεσμα

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια θα σας κάνει να λιγουρευτείτε αυτό που βλέπετε και σίγουρα θα τρέξετε να το δοκιμάσετε. Μιας και περνάτε πολύ χρόνο σπίτι, σας βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να εξασκήσετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες.

Ένα διαφορετικό σουφλέ, που θα σας κλέψει τις καρδιές. Είναι εύκολο και ο τρόπος παρασκευής τους είναι ιδιαίτερος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα αλουμινόχαρτο στο πυρέξ και να βάλετε από πάνω τα μακαρόνια, την σάλτσα, αφού την ετοιμάσετε σε ένα τηγάνι, και μπόλικο τυρί. Προσέξτε όμως να μην κάνετε το λάθος που κάνουν όλοι όσοι μαγειρεύουν μακαρόνια, και μπορεί να βλάψει την υγεία σας.

Κλείστε το πάνω μέρος του πυρέξ με το αλουμινόχαρτο, και τοποθετήστε το στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και ξεπερνάει σε γεύση όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής!

Πηγή: PuckArabia

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share