Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρουμελιώτικη τυρόπιτα - Εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή

Θα σας ξετρελάνει!

6 Μαΐου 2020 12:50
Ρουμελιώτικη τυρόπιτα - Εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, είναι εδώ και σας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα ρουμελιώτικη! Πρόκειται για μια γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή.

Τόσο απλή στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη στη γεύση της που θα γίνει η αγαπημένη τυρόπιτα της οικογένειας. Απολαύστε τη όλες τις ώρες της ημέρας, πρωϊνό, δεκατιανό, γεύμα ως συνοδευτικό, απογευματινό και πρόχειρο δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Αν πάλι δεν θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για τραγανή κοτόπιτα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 ½ φλ. τσαγιού γάλα
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή ανάμεικτο με μαργαρίνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη γραβιέρα ήπιας γεύσης (όχι αλμυρή)
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνετε και το γάλα. Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι, τη ρίχνετε στο μπολ και την αναμιγνύετε καλά με τα αυγά και το γάλα. Τρίβετε τη γραβιέρα στο ψιλό μέρος του τρίφτη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
  • Με ένα πινέλο, αλείφετε ένα ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου και στρώνετε μέσα δύο φύλλα, ραντισμένα ένα ένα με λίγο βούτυρο και τα πασπαλισμένα με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Μετά βάζετε ένα φύλλο και το μαζεύετε για να κάνει πτυχές και να σκεπάσει μόνο το πάτο του ταψιού. Το ραντίζετε με βούτυρο και ρίχνετε πάνω λίγο από το μείγμα της φέτας-αυγών.
  • Βάζετε δεύτερο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο και ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα της φέτας-αυγών. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά εκτός από 2 φύλλα που κρατάτε για την επιφάνεια της τυρόπιτας. Τα στρώνετε και αυτά στην επιφάνεια της τυρόπιτας ραντισμένα ένα ένα με λίγο βούτυρο και τα πασπαλισμένα με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
  • Χαράζετε σε κομμάτια τη τυρόπιτα (μόνο τα επάνω φύλλα), την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, τη ραντίζετε με νερό και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε ζεστή.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share