Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και χειροποίητο φύλλο σφολιάτας με μαργαρίνη
Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
26 Απριλίου 2020 15:11
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και χειροποίητο φύλλο σφολιάτας με μαργαρίνη είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Επίσης σας έχουμε δείξει πως μπορείτε να φτιάξετε μία πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ
Σε ένα μπολ μεγάλο φτιάχνουμε την ζύμη, ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, στο τέλος προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και λεία γύρω στα 8 λεπτά, την πλάθουμε μακρόστενη και την κόβουμε σε δύο κομμάτια, δημιουργούμε δύο μπάλες ίσες.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μας και βάζουμε ένα πιατάκι στην μέση του καφέ μικρό, κόβουμε σε σταυρό τις άκρες και μετά σαν μαργαρίτα, να είναι ίσια τα κομμάτια και σε ζυγό αριθμό, αλείφουμε με μαργαρίνη την μέση εκεί που είχαμε τοποθετήσει το πιατάκι και διπλώνουμε το πρώτο κομμάτι το αλείφουμε και αυτό κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις άκρες που έχουμε κόψει παίρνοντας σταυρωτά τα κομμάτια και αλείφοντας με μαργαρίνη τα τοποθετούμε σε μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κάνουμε την διαδικασία με την μαργαρίνη και τα φύλλα και δεύτερη φορά, ανοίγουμε το φύλλο το κόβουμε και ανοίγουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση, φτιάχνουμε την γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας να γίνει τρίμμα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν, στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί της αρεσκείας μας, είτε στρογγυλό είτε μακρόστενο και τοποθετούμε το ένα φύλλο, θέλουμε να προεξέχει στις άκρες, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο, κλείνουμε τι άκρες που περισσεύουν, αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω το φύλλο και το χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για τουλάχιστον 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκκοκινίσει η πίτα μας.