Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρίχνει μαγειρική σόδα σε ένα μπρόκολο και το βράζει - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Την επόμενη φορά δοκιμάστε το!

26 Απριλίου 2020 09:22
Ρίχνει μαγειρική σόδα σε ένα μπρόκολο και το βράζει - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι και οι χρήσεις του είναι πάμπολλες και δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα, σε θέματα ομορφιάς αλλά και στη μαγειρική. Όσον αφορά τα θέματα ομορφιάς, η τελευταία μας "ανακάλυψη" μας ενθουσίασε, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ανακατέψετε μαγειρική σόδα λεμόνι και φράουλες και τρίψετε το μείγμα στα δόντια σας.

Στη μαγειρική έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα κυρίως στα όσπρια, αυτή όμως δεν είναι η μοναδική της χρήση. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να φτιάξετε μια γευστική σαλάτα με λαχανικά, μπρόκολο ή οποιοδήποτε άλλο φυλλώδες λαχανικό ή χόρτο πριν τα ρίξετε στην κατσαρόλα ρίξτε πάνω τους μαγειρική σόδα. Τότε θα δεις το χρώμα τους, μετά το βράσιμο, να διατηρείτε, όπως ακριβώς ήταν πριν μαγειρευτούν.

Η μαγειρική σόδα βάζει τέλος στον εφιάλτη: Εξαφανίζει ότι μισείτε όλοι μέσα στο σπίτι σας!

Η μαγειρική σόδα έχει διάφορες χρήσεις είτε στην μαγειρική είτε στην καθαριότητα εδώ όμως σας παρουσιάζουμε μία χρήση που θα βάλει τέλος σε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες σας, καθώς θα σας εξαφανίσει κάτι το οποίο μισείτε όλοι μέσα στο σπίτι σας.

Ο συνδυασμός της άχνης ζάχαρης με την μαγειρική σόδα αποτελούν φονικό όπλο κατά των κατσαρίδων και πρόκειται να τις κάνουν παρελθόν και να απαλλαγείς μια και καλή από αυτές, αν δεν έχεις λεφτά για να κάνεις απολύμανση.

Φτιάξτε, λοιπόν, το δικό σας σπιτικό εντομοκτόνο, ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα σε όλα τα πιθανά σημεία επιδρομών. Αν και αυτές οι δύο ουσίες είναι θανατηφόρες για τις κατσαρίδες, η μικρή Τερέζα και οι φίλες της δύσκολα αντιστέκονται σε αυτή τη μοιραία λιχουδιά.

Έβαλε μαγειρική σόδα και λεμόνι πάνω στο ρούχο του - Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό

Η μαγειρική σόδα είναι ένα "θαυματουργό" προϊόν που υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική, ωστόσο κάνει θαύματα και στο πλύσιμο των ρούχων.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι με τη σόδα μπορούμε να κάνουμε εκατό διαφορετικά πράγματα, όπως το δικό μας καθαριστικό σπιτιού. Αλλά ξέρατε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί, επίσης, να διώξει την μυρωδιά από τα ρούχα; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και θα σας παρουσιάσει τον τρόπο.

Αν η μυρωδιά από τον ιδρώτα αρνείται να φύγει από το ρούχο μας ακόμα και όταν έχει πλυθεί αρκετές φορές, δοκιμάζουμε το παρακάτω τέχνασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι: σε μια λεκάνη στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.

Αφού αφρίσει βουτάμε το σημείο που παρατηρήσαμε τη δυσοσμία στο ρούχο, αφήνουμε για λίγο, στύβουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια είτε ξεβγάζουμε με κρύο νερό, είτε το πλένουμε όπως συνήθως.

Προσοχή όμως! Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική σε μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα γιατί η σόδα ξεθωριάζει το χρώμα. Για αυτά τα ρούχα χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι ή ακόμα καλύτερα υγρό πιάτων!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share