Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υγιεινά μπισκότα με αλεύρι καρύδας χωρίς ζάχαρη - Έτοιμα σε 15 λεπτά

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

22 Απριλίου 2020 15:12
Υγιεινά μπισκότα με αλεύρι καρύδας χωρίς ζάχαρη  - Έτοιμα σε 15 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας βρήκαμε τα πιο νόστιμα μπισκότα που όμως δεν έχουν ενοχές αφού έχουν υγιεινά υλικά!

Το γλυκό που βρήκαμε εμείς για σένα σήμερα που θα είναι το απόλυτο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ σου!

Δεν είναι άλλο από αυτά τα λαχταριστά και αφράτα μπισκότα χωρίς ζάχαρη! Και το καλύτερο δεν το άκουσες ακόμη... Είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά! Πάμε να δούμε γρήγορα τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Κι αν αγαπάτε τα μπισκότα, δείτε εδώ τα πιο νόστιμα μπισκότα με κρέμα λεμονιού!

Υλικά:

  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 3 αβγά
  • 1/4 φλιτζ, γάλα καρύδας (ή γάλα αμυγδάλου)

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το μέλι μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε την κανέλα, την βανίλια, την σόδα και το baking powder και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι αμυγδάλου, μαζί με την καρύδα.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια, τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με το χέρι μας πάνω στην λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Πηγή: bubblesandavocados.gr

Αφράτα σοκολατένια μπισκότα με ξηρούς καρπούς και σταφίδες

Λίγο ο καιρός που μας τα χάλασε, λίγο η καραντίνα που μας κρατά στο σπίτι, τι καλύτερο από ένα χουχουλιάρικο απόγευμα στον καναπέ με ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά μπισκότα; Βρήκαμε λοιπόν για σένα την τέλεια συνταγή για τα πιο αφράτα σοκολατένια μπισκότα με ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Κι επειδή ξέρουμε πως έχεις μια αδυναμία στα μπισκότα, δες εδώ πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκότα με κρέμα λεμονιού.

Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 140 γρ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 70 γρ. ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

  • Βήμα 1: Αφήνουμε όλα τα υλικά για περίπου 1 ώρα εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, εκτός και αν χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας, και χοντροκβουμε τους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 3: Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι, προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 4: Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο και όταν αφρατέψει προσθέτουμε την καστανή και την λευκή ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε τόσο ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη.
  • Βήμα 5: Βάζουμε τη ζύμη για 15΄στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Βήμα 6: Καλύπτουμε ένα δίσκο ψησίματος και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε κομμάτια ζύμης, από 20-30 γρ. ,σύμφωνα με το επιθυμητό μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπισκότα.
  • Βήμα 7: Ψήνουμε τα μπισκότα από 8-10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά ή 10-12 αν τα θέλουμε πιο τραγανά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά ώστε να μη διαλυθούν και τα αποθηκεύουμε σε βάζο.

Πηγή: funkycook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share