Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Θεϊκή τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση σε 3 κινήσεις!

Απλή και πεντανόστιμη!

6 Απριλίου 2020 08:44
Θεϊκή τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση σε 3 κινήσεις!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τι πιο ιδανικό για πρωινό από μια λαχταριστή τυρόπιτα; Το Athensmagazine βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για μια τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση μόνο με 3 κινήσεις που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 600 γρ φέτα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 1 lt γάλα φρέσκο
  • 110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 70 γρ βούτυρο
  • 1 κ.τ. γλ αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 πακέτο (750 γρ) παραδοσιακό φύλλο χωριάτικο (συσκευασία με 6 μεγάλα φύλλα)
  • 4 κ.τ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα αυγά στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σπάσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε στη άκρη.
  • Τρίβουμε τη φέτα και την αφήνουμε και αυτή στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (χωρίς να την έχουμε βάλει στη φωτιά) ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι μέσα στο γάλα. Τώρα την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς με το αυγοδάρτη μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα (μπεσαμέλ).
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα πολύ έντονα με τον αυγοδάρτη ώστε να μην ψηθούν.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε επίσης να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Αυτή είναι η γέμιση της τυρόπιτας. Την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου διαστάσεων 40Χ35 εκατοστών περίπου.
  • Το λαδώνουμε και στρώνουμε 2 από τα φύλλα κάτω ραντίζοντας το καθένα από αυτά με ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στα φύλλα κατά τόπους μερικές μεγάλες κουταλιές από την γέμιση. Δεν μας ενδιαφέρει να πάει η γέμιση παντού σε κάθε σημείο του φύλλου και να τα καλύψει εντελώς. Ούτε χρειάζεται τα φύλλα να είναι ίσια στρωμένα στο ταψί. Η επιτυχία αυτής της τυρόπιτας κρύβεται στις πτυχές και στον αέρα που αυτές θα φυλακίσουν μέσα τους ώστε η τυρόπιτα να γίνει ακόμα πιο αφράτη και αέρινη.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα επόμενα φύλλα στρώνοντας αυτή τη φορά ένα φύλλο, και αφού πρώτα το ραντίσουμε με ελαιόλαδο ρίχνουμε κουταλιές από την κρέμα φέτας πριν το καλύψουμε με το άλλο, προσέχοντας πάντα να μην είναι τεντωμένο αλλά να αφήνουμε πτυχές και ζάρες.
  • Με λίγα λόγια η διαδικασία είναι φύλλο – λάδι – γέμιση κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Πριν στρώσουμε το τελευταίο φύλλο προσέχουμε να γυρίσουμε προς το εσωτερικό του ταψιού όλα τα φύλλα που περισσεύουν έξω από αυτό στα τοιχώματα ώστε το τελευταίο φύλλο να έρθει σαν επιστέγασμα και να καλύψει όλα τα υπόλοιπα.
  • Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας και την χαράσσουμε σε 16 μεγάλα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο νερό εδώ κι εκεί για να μην καεί το σουσάμι κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να δούμε την επιφάνειά της να χρυσίσει.

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις τυρόπιτες, δείτε εδώ μια απλή και ιδιαίτερη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Πηγή: bostanistas.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share