Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

3 υλικά, 5 λεπτά - Το πιο εύκολο σοκολατογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Με λίγα και φθηνά υλικά!

29 Μαρτίου 2020 10:25
3 υλικά, 5 λεπτά - Το πιο εύκολο σοκολατογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το γλυκό αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις της σοκολάτας, καθώς πιο σοκολοτένια γεύση σε τόσο εύκολο γλυκό δεν θα μπορούσες να πετύχεις!

Με την υφή της πάστας να κλέβει τις εντυπώσεις και το έντονο άρωμα της ρευστής σοκολάτας, το επιδόρπιο αυτό όποιος το δοκιμάσει το αναζητά.

Θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά για να το ετοιμάσεις, ενώ θα βρίσκεται στο ψυγείο σου μέσα σε 5 λεπτάκια.

Αξίζει και με το παραπάνω η «ένοχη» αυτή απόλαυση, σωστά; Το τέλειο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με όρεο

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά

Τι θα χρειαστείς

  • 400 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Πώς να το ετοιμάσεις

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τα κομματάκια κουβερτούρας. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι υψηλή. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.

Μόλις έχουν λιώσει εντελώς και το μείγμα μας είναι λείο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε σε μικρά γυάλινα μπολάκια ή φορμάκια σιλικόνης (για σερβίρισμα στο πιάτο, χωρίς μπολ) και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 – 4 ώρες!

Αν θέλουμε, απολαμβάνουμε με σιρόπι, φρούτα ή τρούφα.

Δοκίμασε και αυτό το τέλειο γλυκό που γίνεται πανευκολα!

Δροσερό και πανεύκολο cheesecake πορτοκαλιού!

Το Athensmagazine.gr σας φέρνει μια ξεχωριστή συνταγή για cheesecake για να ξεφύγετε λίγο από τα τετριμμένα και τα κλασσικά. Πρόκειται για ένα εξίσου δροσερό cheesecake με τη μόνη διαφορά που αντί για βύσσινο είναι με πορτοκάλι. Δοκιμάστε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα σοκολάτας (Πτι μπερ-digestive-cookies)
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 3 ½ πακέτα μαλακό τυρί κρέμα (θα χρησιμοποιήσετε τα 680 γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 1 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 23 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη βάση:

  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, προσθέτετε τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ανάλογα με το είδος μπισκότων που θα χρησιμοποιήσετε ίσως απαιτηθεί να προσθέσετε και τη τέταρτη κ.σ. λιωμένο βούτυρο, προκειμένου να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Ρίχνετε το μπισκοτένιο μείγμα στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα σε ύψος 5 εκ. περιμετρικά. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα 680 γρ. τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
  • Τέλος ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή.
  • Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το cheesecake στην άκρη για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη 1 κ.σ. κορν φλάουερ και τα ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει χωρίς όμως να σφίξει πολύ για να μπορεί να απλώνεται.
  • Αν απαιτηθεί (ανάλογα με πόσο πηχτό χυμό πορτοκαλιού θα χρησιμοποιήσετε) προσθέτετε και τη δεύτερη κ.σ. κορν φλάουερ (διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό) και θα συνεχίσετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
    Αφαιρείτε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε για 5 λ στην άκρη να χλυαρίνει και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake.
  • Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και στη συνέχεια το γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα μέντας και σερβίρετε.

Αν πάλι προτιμάτε κάτι αλμυρό, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους νηστίσιμους πατατοκεφτέδες!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share