Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζουμερό αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Το έχεις σε μηδενικό χρόνο!

24 Μαρτίου 2020 12:37
Ζουμερό αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν!

Είναι ζουμερό έχει λίγα υλικά και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10-12 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
  • 70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 ml γάλα
  • 2 αβγά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Φτιάξτε και το σοκολατένιο κέικ που έχει μόνο 2 υλικά!

Αφράτη ζύμη με γιαούρτι για να φτιάξεις την πιο νόστιμη τυρόπιτα με μόλις τρία υλικά!

Ζύμη με γιαούρτι ιδανική επιλογή για πεντανόστιμη τυρόπιτα ή τυροπιτάκια με μόλις τρία υλικά!

Η ζύμη γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια.

Φτιάχνεται δε πολύ εύκολα και με μόλις τρία υλικά, που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε ψυγείο και ντουλάπι.

  • Μερίδες: 40 μικρά ή 20 μεγάλα πιτάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 0′
  • Έτοιμο σε: 60′
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο 440γρ.
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.

Βήμα 4

Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.

Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση.
Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.
Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share