Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμα σοκολατένια ταρτάκια με ζαχαρούχο γάλα!

Λαχταριστά!

14 Μαρτίου 2020 19:24
Πεντανόστιμα σοκολατένια ταρτάκια με ζαχαρούχο γάλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο και ταυτόχρονα καραμελένιο γλυκό; Νομίζω κανείς. Κι επειδή ένα βασικό υλικό που απογειώνει όλες τις συνταγές είναι το ζαχαρούχο γάλα εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την απόλυτη συνταγή. Πρόκειται για τα θεϊκά σοκολατένια ταρτάκια με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

Για τη βάση:
•250 γρ. cookies σοκολάτας
•90 γρ. βούτυρο λιωμένο + 4-5 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού

Για τη γέμιση:
•1 κουτί [395 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
•3 κ.σ. golden sirup [*]
•30 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια

Για την επικάλυψη:
•200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
•140 ml κρέμα γάλακτος πλήρες 36%
•1 κ.σ. βούτυρο κρύο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ° C. Παίρνετε ένα ταψί με 18 εγκοπές για muffins και τις αλείφετε με βούτυρο ή τοποθετείτε πάνω σε ταψί 18 μεγάλα χαρτάκια για muffins ή καπ κέϊκς και τα αλείφετε με το βούτυρο.
  • Για τη βάση: Λιώνετε τα 90 γρ. βούτυρο και τα βάζετε σε μπλέντερ μαζί με τα μπισκότα. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να θρυμματιστούν σε σκόνη τα μπισκότα και ενσωματωθούν σε μια υγρή ζύμη. Τα στρώνετε, πιέζοντάς τα ελαφρώς, ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα στις 18 εγκοπές ή χαρτάκια. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λ. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να μισοκρυώσουν.
  • Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα, τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά, το ζαχαρούχο γάλα, το σιρόπι και τα 30 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Γεμίζετε ισομερώς τις ψημένες βάσεις με το μείγμα ζαχαρούχου και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  • Για την επικάλυψη: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  • Ρίχνετε και στρώνετε ισομερώς τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη κρύα πλέον καραμέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λ μέχρι να παγώσουν. Σερβίρετε και τα απολαμβάνετε.

*Το golden sirup θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε άμεσα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σιρόπι γλυκόζης ή μέλι.

Σημείωση: Τα ταρτάκια μπορείτε να τα φτιάξετε σε μέγεθος επιλογής σας. Τα 18 τεμ. είναι ένα μεσαίο μέγεθος το οποίο εσείς μπορείτε να αντικαταστήσετε με μεγαλύτερα ή μικρότερα.

Πηγή: filenades.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share