Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες - Αφράτο και δροσιστικό

Θα το λατρέψετε

10 Μαρτίου 2020 13:46
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες - Αφράτο και δροσιστικό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένα μπισκοτο - γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Είναι αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό και σίγουρα θα το λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. φράουλες σε φέτες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.
  • Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

Σε περίπτωση, όμως, που δεν είναι της αρεσκείας σας, δείτε εδώ το ζουμερό γλυκό ψυγείου με μόνο 5 υλικά. Θα ξετρελαθείτε.

Νηστίσιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου

Φτιάξτε το τέλειο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου! Μια λαχταριστή και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Δείτε παρακάτω τα υλικά και τα βήματα.

ΥΛΙΚΑ

Παντεσπάνι

  • 200 γρ φαρίνα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 ml φυτικό γάλα
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες
  • Κρέμα
  • 1 λίτρο φυτικό γάλα
  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

  • Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  • Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
  • Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
  • Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
  • Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  • Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share