Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άρχισε να κόβει μια πατάτα σε λεπτές φέτες...Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό

Θα θέλετε να το κάνετε!

22 Φεβρουαρίου 2020 16:24
Άρχισε να κόβει μια πατάτα σε λεπτές φέτες...Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια διαφορετική συνταγή για τις πατάτες σας, που δεν είχατε σκεφτεί έως τώρα. Κόψτε τες σε πολύ λεπτές φέτες και θα δημιουργήσετε...πατατάκια!

Τα πατατάκια είναι κλασσικό σνακ στην Αμερική και όχι μόνο. Ενώ η καταγωγή τους είναι ένα μυστήριο, με τους Αμερικανούς να ισχυρίζονται ότι εφευρέθηκαν στην Νέα Υόρκη το 1850 και τους Άγγλους να τα αποδίδουν σε έναν αγγλικό τσελεμεντέ του 1820, στη τελική, δεν μετράει τόσο το από που ξεκίνησε, όσο το αν είναι γευστικά ή όχι.

Οι περισσότεροι τρώνε μόνο συσκευασμένα πατατάκια, αγνοώντας πόσο καλύτερα είναι όταν είναι φρέσκα. Μέχρι τώρα, χρειαζόμασταν μια φριτέζα ή τουλάχιστον ένα φούρνο για να φτιάξουμε σπιτικά πατατάκια. Ευτυχώς ο Youtuber ‘τρελός Ρώσος χάκερ’ έχει βρει έναν τρόπο να φτιάχνετε πατατάκια μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων. Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε πατάτες στον φούρνο και να τις κάνετε να μοιάζουν σαν τηγανιτές, με τον τρόπο που θα δείτε εδώ!

Την επόμενη φορά που θα καλέσετε φίλους σπίτι, να είστε σίγουροι να τους καταπλήξετε με αυτό το σνακ που όλοι ξέρουν και αγαπούν.

Βάζει πατάτες στο ταψί, ρίχνει από πάνω κρεμμύδια και το βάζει στον φούρνο...Το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό!

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για πατάτες στον φούρνο. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο και μάλιστα το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Ενώ τα περισσότερα ζεστά πιάτα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν, αυτή η συνταγή προσφέρει όλη της την αλμυρή νοστιμιά στη στιγμή.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό πιάτο πατάτες, ειδικά όταν εμπλέκεται μέσα και τυρί! Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το πιάτο, και υπάρχουν πολλές παραλλαγές για τις πατάτες φούρνου, οι οποίς μπορούν να γίνουν και σαν τηγανιτές!

Από την κουζίνα στο τραπέζι, μέσα σε μισή ώρα. Αυτό το πικάντικο πιάτο με πατάτες, είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας!

Αυτό το κρεμώδες, ζεστό και γευστικό πιάτο δεν θα σας απογοητεύσει. Είναι υπέροχο και χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να προετοιμαστεί!

Ξεκινά με μερικές φέτες πατάτας και προσθέτει κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες για μια έκρηξη γεύσης. Λάβετε υπόψη σας ότι η σκληρότητα του κρεμμυδιού θα μετριαστεί, γι” αυτό μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον γεύση.

Στη συνέχεια, προσθέτει περίπου 3/4 κρέμα γάλακτος και πασπαλίζει με γενναιόδωρες ποσότητες από αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, προσθέτει καυτό νερό από το βραστήρα πάνω από το μίγμα πατάτας-κρεμμυδιού. Ο Jamie Oliver, επιδεικνύει έναν λαμπρό, συντομότερο τρόπο, για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία του μαγειρέματος.

Μόλις το ταψί γεμίσει περίπου στο 1/4 γεμάτο με βραστό νερό, ανάβει το μάτι και αφήνει τις πατάτες να μαγειρευτούν εκεί πάνω στο μαγειρικό σκεύος.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέτει αντσούγιες για γεύση καθώς και μερικά φρεσκοτριμμένα σκόρδα. Μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και θυμάρι προστίθενται για να δώσουν στο πιάτο ένα πιο περίπλοκο προφίλ γεύσης, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε σύμφωνα με τα προσωπικά σας γούστα.

Στη συνέχεια καλύπτει το πιάτο με αλουμινόχαρτο και σβήνει τη φωτιά, αφήνοντας τις πατάτες να μαγειρευτούν για περίπου 6 λεπτά.

Απομακρύνει το αλουμινόχαρτο και… ήρθε η ώρα για το τελικό βήμα! Ρίχνει μια γενναιόδωρη ποσότητα από τυρί παρμεζάνα, στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο στους 425 βαθμούς για να πάρει την όμορφη τελική του όψη.

15 λεπτά αργότερα, σερβίρεται! Δεν είναι μόνο ένα σούπερ γρήγορο πιάτο, αλλά και ο καθαρισμός στο τέλος είναι παιχνιδάκι!

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου μέσα σε λίγα λεπτά!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share