Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα βουτύρου!

Λαχταριστό!

21 Φεβρουαρίου 2020 12:13
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα βουτύρου!
Follow us on Google News

Φτιάξτε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα βουτύρου και θα μας θυμηθείτε. Είναι εύκολο, γρήγορο και θα σας ξετρελάνει όλους. Αν όμως, επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Snickers!

Υλικά:

  • 1 κουτί μπισκότα βουτύρου
  • 1 κουτί κρέμα σαντιγύ ή φτιάξτε τη δική σας φρέσκια σαντιγύ( με 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη)
  • ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο, που μπορεί να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων
  • σοκολατάκια φυστικοβούτυρου
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής

συνταγή για γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε κάτω κάτω σε ένα ταψί 8×8 τα μπισκότα βουτύρου.
  2. Πασπαλίστε από πάνω το λιωμένο φυστικοβούτυρο.
  3. Προσθέστε ½κρέμα ζαχαροπλαστικής
  4. Προσθέστε τη μισή σαντιγί. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής ώστε να απλώσετε ομοιόμορφα την κρέμα.)
  5. Βάλτε ψιλοκομμένο τα σοκολατάκια.
  6. Επαναλάβετε τα ίδια στρώματα!
  7. Διακοσμήστε την κορυφή με θρυμματισμένα μπισκότα ,κομματάκια από από σοκολατάκια και σταγόνες φυστικοβούτυρου.
  8. Θα το βάλετε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μαλακώσουν τα μπισκότα! Αφήστε το για 24 ώρες ή περισσότερο!

Μοναδικό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά

Αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα, εκτός από πεντανόστιμο, είναι και γρήγορο, αφού μπορείτε να το ετοιμάσετε μέσα σε 15 λεπτά.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να την κάνετε, ωστόσο, αν την έχετε δοκιμάσει, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Snickers!

Υλικά

  • 25 μπισκότα oreo θρυμματισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 2 μικρές κρέμες γάλακτος η 2 Μόρφατ
  • σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο .Βάλτε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα πατάτε ώστε να απλωθούν ισομερώς.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός την κρύα κρέμα σας ή το μόρφατ μέχρι να γίνει σαντιγί.
  3. Στη συνέχεια με το μίξερ χειρός κτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο [προαιρετικά] και την ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει.
    Βάλτε την σαντιγί σας στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  4. Τοποθετείτε το τελικό μείγμα πάνω από τα μπισκότα και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

Γρήγορο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Η αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, έφτιαξε γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις και μας "ξετρέλανε"! Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε! Το απόλυτο γλυκό ψυγείου! Τρως όλο το ταψί χωρίς να το καταλάβεις!

Υλικά

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια διαφορετική συνταγή, φτιάξτε Ιταλικό γλυκό ψυγείου Bonet Dolci!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share