Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Εάν ναι, τότε κάνετε ένα τεράστιο λάθος!

Προσοχή!

21 Φεβρουαρίου 2020 09:18
Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Εάν ναι, τότε κάνετε ένα τεράστιο λάθος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό έκανε η γιαγιά μας, η μαμά μας και τώρα το κάνουμε και εμείς. Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για να στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας, αλλά οι επαγγελματίες σεφ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

Δεν θα πιστεύετε πόσο τέλεια θα γίνονται τα ζυμαρικά σας, από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε. Και με την ευκαιρία αν έχετε περιττά κιλά να δοκιμάσετε και την χημική δίαιτα με μακαρόνια!

Τα βρασμένα ζυμαρικά, αφήνουν ένα παχύ, κολλώδες υγρό. Έτσι, αφού τα στραγγίζουμε με το σουρωτήρι και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα σερβίρουμε, το υγρό αυτό φεύγει.

Οι σεφ λένε, ότι πρέπει να βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα, και να τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι.

Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού. Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.

Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι με το νερό στο οποίο είχαν βράσει τα μακαρόνια, μέσα στη κατσαρόλα μας. Αυτό, θα ενισχύσει με άμυλο τα ζυμαρικά μας και θα τους δώσει πλούσια και έντονη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα δείχνουν σαν αυτά του εστιατορίου.

Τέλος, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μια με τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά. Αυτό θα κάνει το πιάτο μας κρεμώδες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια, τριμμένο τυρί, αν θέλουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε βότανα για λόγους γεύσης και διακόσμησης.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share