Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Μοναδικό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά

Δοκιμάστε το!

20 Φεβρουαρίου 2020 11:16
Μοναδικό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά

Αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα, εκτός από πεντανόστιμο, είναι και γρήγορο, αφού μπορείτε να το ετοιμάσετε μέσα σε 15 λεπτά.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να την κάνετε, ωστόσο, αν την έχετε δοκιμάσει, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Snickers!

Υλικά

  • 25 μπισκότα oreo θρυμματισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 2 μικρές κρέμες γάλακτος η 2 Μόρφατ
  • σιρόπι σοκολάτας
  1. Εκτέλεση

    Λιώστε το βούτυρο .Βάλτε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα πατάτε ώστε να απλωθούν ισομερώς.
    Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός την κρύα κρέμα σας ή το μόρφατ μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Στη συνέχεια με το μίξερ χειρός κτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο [προαιρετικά] και την ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει.
    Βάλτε την σαντιγί σας στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  3. Τοποθετείτε το τελικό μείγμα πάνω από τα μπισκότα και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα! Μόλις το φάτε δεν θα αλλάζετε συνταγή!

Το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα γίνεται με κρέμα τυριού και γιαούρτι και παραπέμπει σε ένα είδος cheesecake σοκολάτας. Γίνεται εύκολα είναι οικονομικό και σίγουρα θα το λατρέψετε τόσο εσείς που το φτιάχνετε όσο και οι αγαπημένοι σας που θα γλύφουν μέχρι και το κουταλάκι τους.

Αυτά είναι τα υλικά για τη συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε και θα τα βρείτε ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σούπερ μάρκετ

ΥΛΙΚΑ

  • Στρώση cheesecake σοκολάτας:
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 400 γρ. μπισκότα κρέμας σοκολάτας

Σοκολάτα ganache:

  • 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Σαντιγί:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την σοκολάτα ganache
  2. Τοποθετούμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα για 20 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  3. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα μπεν μαρί: Γεμίζουμε με νερό ένα κατσαρολάκι μέχρι το 1/3. Το φέρνουμε σε βρασμό κι έπειτα τοποθετούμε στο χείλος του ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο δεν θα πρέπει να ακουμπάει απευθείας το βραστό νερό. Έπειτα βάζουμε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  4. Στρώση cheesecake του γλυκού:
    Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το cheesecake στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα την αυξάνουμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.

undefined

Σαντιγί:

  1. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Δεν χτυπάμε πολύ γιατί η σαντιγί θα γίνει βούτυρο.
  2. Συναρμολόγηση:
    Αρχικά, τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα σοκολάτας σε ένα ταψί 20×30 εκ. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα ganache και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας τυριού από πάνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και κάνουμε λεία την επιφάνεια του. Στο σημείο αυτό καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων σοκολάτας.
  4. Έπειτα, ζεσταίνουμε ξανά την σοκολάτα ganache είτε για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύμματα, είτε ομοιοτρόπως σε μπεν μαρί (οδηγίες στο βήμα 1) και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  5. Τέλος, απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί και πασπαλίζουμε με κουβερτούρα σε σταγόνες.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share