Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Μαλακό μπισκότο brownie γίγας με παγωτό βανίλια!

Η πιο γλυκιά συνταγή!

19 Φεβρουαρίου 2020 15:44
Μαλακό μπισκότο brownie γίγας με παγωτό βανίλια!

Την πιο γλυκιά συνταγή έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος! Ένα μαλακό μπισκότο brownie γίγας με παγωτό βανίλια που θα ξετρελαθείτε, το οποίο μπορείτε να το φάτε ως επιδόρπιο μετά τα μπιφτεκάκια της γιαγιάς!

Υλικά:

  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 170 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 5 γρ. εσάνς βανίλιας
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 γρ. baking powder
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. σοκολάτα γεμιστή με φράουλα (ψιλοκομμένη)
  • Παγωτό βανίλια (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν. Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 - 25 λεπτά ή μεταφέρουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder, το κακάο, το αλάτι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ομογενοποιούμε στο μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο για 18 - 25 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο η μικρό είναι το σκεύος μας.
  5. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό. Θα σφίξει ελαφρά καθώς κρυώνει.
  6. Απολαμβάνουμε με παγωτό βανίλια.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με κεράσι που θα σας ξετρελάνει!

Αυτό το γλυκό ψυγείου με κεράσι και σοκολάτα είναι θεικό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρέπει να το δοκιμάσετε το, το γρηγορότερο δυνατόν!

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή, ή να επιχειρήσετε να φτίαξετε ένα άλλο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες!

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες λευκή σοκολάτα
  • 1 συσκευασία κρέμα marshmallow
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σκόνη ζελέ με γεύσι κεράσι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια
  • 280 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  2. 2. Μετά από 5 λεπτά βρασμού, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. 3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λευκή σοκολάτα και την κρέμα marshmallow σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  4. 4. Προσθέτουμε τα κεράσια.
  5. 5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε απλώσει στην βάση αλουμινόχαρτο.
  6. 6. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  7. 7. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα.
  8. 8. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί, και μοιραστείτε την γευστική συνταγή με τους φίλους σας!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share