Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Νόστιμα χειμωνιάτικα κιμαδοπιτάκια για το σχολείο, το πάρτι και όχι μόνο!

Πεντανόστιμα!

18 Φεβρουαρίου 2020 23:51
Νόστιμα χειμωνιάτικα κιμαδοπιτάκια για το σχολείο, το πάρτι και όχι μόνο!
Follow us on Google News

Νόστιμα χειμωνιάτικα κιμαδοπιτάκια για το σχολείο, το πάρτι και όχι μόνο. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη κιμαδόπιτα μόνο με 2 υλικά!

Υλικά:

  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας ή 1 συσκευασία σφολιάτα ολικής άλεσης
  • 350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/3 της κούπας βερίκοκα αποξηραμένα ,κομμένα σε μικρά κομματάκια ή αλλά αποξηραμένα φρούτα
  • 1/4 της κούπας cranberries
  • 1μήλο ψιλοκομμένο
  • 160 γραμ. τυρί κρέμα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα Ρίξτε τα αποξηραμένα φρούτα, το μήλο και τα μπαχαρικά.
  2. Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώστε προσθέστε την μουστάρδα και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Κόψτε το φύλλο κρούστας σε κάθετες λωρίδες, βάλτε μια κουταλιά της σούπας περίπου από το μείγμα στην αρχή της λωρίδας, αλείψτε με ελαιόλαδο και διπλώστε το φύλλο τριγωνικά έως κάτω.Ραντίστε με νερό.
  4. (Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα κόψτε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, γεμίστε με το μείγμα, διπλώστε και πασπαλίστε με αυγό.)
  5. Πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15-20 λεπτά.

*more info: Ιδανικά συνοδεύεται με dip από (πουρέ) καρότο ή γιαούρτι με λίγο κύμινο.

Μέσα σε μια φόρμα κέικ στρώνει κιμά και αφήνει κενό στην μέση...Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Μια διαφορετική συνταγή για να μαγειρέψετε τον κιμά, που θα σας ξετρελάνει! Δείτε το παρακάτω βίντεο και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες!

Ακόμα μια συνταγή με κιμά που είναι ξεχωριστή, μετά από αυτή με τον κιμά, τις τορτίγιες και το τυρί στην κατσαρόλα! Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι να τον μαγειρέψετε!

Θα χρειαστείτε:

-700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
-Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-Μισό φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
-4 αβγά
-2 σκελίδες σκόρδο
-Αλάτι και πιπέρι
-115 γραμμάρια μπέικον
-3/4 φλιτζανιού τυρί κρέμα
-100 γραμμάρια τυρί σε φέτες

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ψωμί, ένα αβγό και σκόρδο μαζί με αρκετό αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάλτε τον κιμά σε μια φόρμα για ρολό. Μετά κάντε μια τρύπα στη μέση.

Αρχικά βάλτε μέσα στην τρύπα μπέικον παντού, ακόμα και στα πλαϊνά. Μετά προσθέστε τυρί κρέμα.

Στην συνέχεια βάλτε το τυρί σε φέτες και από πάνω τα τρία αβγά.

Μέσα σε μια φόρμα κέικ στρώνει κιμά και αφήνει κενό στην μέση...Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Ψήστε το στους 180 για 60 λεπτά. Είναι έτοιμο!

Είμαστε σίγουροι ότι θα το χαρεί όλη η οικογένεια και όλοι θα θελήσουν και δεύτερο πιάτο.

Πώς σας φάνηκε αυτή η συνταγή;

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share