Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Εύκολο παστίτσιο χωρίς κιμά και έτοιμο μέσα σε 45 λεπτά!

Θα κολλήσετε!

18 Φεβρουαρίου 2020 14:37
Εύκολο παστίτσιο χωρίς κιμά και έτοιμο μέσα σε 45 λεπτά!

Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα και πλέον βγαίνει σε πολλές παραλλαγές. Με αφορμή και το χθεσινό επεισόδιο του Masterchef σας έχουμε την συνταγή για παστίτσιο χωρίς κιμά!

Είναι δεδομένο ότι με τον κιμά μπορείς να δημιουργήσεις τρομερά πιάτα και να τον συνδυάσεις ακόμα και με πουρέ πατάτας, αλλά δεν είσαι λάτρης του γιατί να τον ανέχεσαι στο παστίτσιο;

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό πένες
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα θριμματισμένη
  • 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
  • Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.

Παστίτσιο σε φύλλο κρούστας με τυριά και αλλαντικά! (Video)

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει παστίτσιο σε φύλλο κρούστας με τυριά και αλλαντικά, ενώ μπορείτε να φτιάξετε παστίτσιο χωρίς κιμά και θα είναι έτοιμο σε 45 λεπτά!

Υλικά για τον κιμά:

  • 600γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 δαφνόφυλλα, 6κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για το παστίτσιο:

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2φλ. γκούντα
  • 1φλ. γραβιέρα
  • 2 φλ. ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • Υλικά για την μπεσαμέλ:
  • 4φλ. γάλα
  • 3κ.σ. αλεύρι
  • 3κ.σ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Το μυστικό για πιο αφράτο παστίτσιο! (Video)

Συμβουλές για να φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο παστίτσιο έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και το μυστικό για να φτιάξουμε υπέροχα μακαρόνια με κιμά.

Υλικά:

Για τον κιμά:

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
  • 360 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 120 γρ. γλυκό, σαμιώτικο κρασί
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 240 γρ. ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό + 2 ασπράδια
  • Αλάτι – πιπέρι

Για την αφράτη μπεσαμέλ (μορνέ):

  • 1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο)
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1.250 γρ. γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1,5 γρ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
  • 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 1 αυγό + 2 κρόκους
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση:

  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα + 50 γρ.
  • Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share