Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Το φραουλένιο γλυκάκι ψυγείου της γιαγιάς! Γρήγορο και με ελάχιστες θερμίδες!

Απόλαυση δίχως ενοχές!

9 Φεβρουαρίου 2020 12:11
Το φραουλένιο γλυκάκι ψυγείου της γιαγιάς! Γρήγορο και με ελάχιστες θερμίδες!

Ένα γλυκό ψυγείου πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και με ελάχιστες θερμίδες. Θα το λατρέψετε μιας και είναι φρουτένιο!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και μεγάλα παιδιά. Ωστόσο αν προτιμάτε τις πιο όξινες γεύσεις μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ψυγείου με λεμόνι!

Υλικά για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

100 γρ. γάλα για την κρέμα

3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια

2 λίτρα γάλα

180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

λίγες φράουλες φρέσκιες

Εκτέλεση

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.

Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.

Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Χρειάζεται μόνο 3 υλικά και είναι είναι έτοιμο με 3 κινήσεις!

Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Υλικά:

500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)

150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

undefined

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Τα πιο ρομαντικά μπισκότα για του Αγίου Βαλεντίνου!

Ψάχνεις τι δώρο θα κάνεις στο άλλο σου μισό για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Τι πιο όμορφο και ρομαντικό από το να φτιάξεις κάτι μόνη σου, με τα χεράκια σου και να του δείξεις με αυτόν τον τρόπο πόσο τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι. Ωστόσο, αν θες να του κάνεις ολόκληρο το τραπέζι και όχι μόνο το επιδόρπιο θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις αυτή την πεντανόστιμη μανιταρόσουπα! Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για μπισκότα βουτύρου και τον πιο εύκολο και "ρομαντικό" τρόπο για να τα διακοσμήσεις!

Συστατικά

2 φλ. αλεύρι
για όλες τις χρήσεις,
1 φλ. (230 γρ.) ξεπαγωμένο καλής ποιότητας βούτυρο (όχι ανάλατο),
½ φλ. ζάχαρη άχνη,
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας (ή 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια σε σκόνη).

Βήματα

Βήμα 1
Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο για 1 λεπτό μέχρι να γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, για 2 περίπου λεπτά.

Βήμα 2
Ύστερα, χτυπάτε μέσα τη βανίλια. Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί όλο.

Βήμα 3
Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη χτυπάτε λίγο να γίνει επίπεδη και την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη.

Βήμα 4
Την κρατάτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 5
Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα 2 ταψιά του φούρνου και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 6
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό, πάχους ½ εκ. περίπου.

Βήμα 7
Την κόβετε σε κύκλους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι και τους απλώνετε πάνω στα ταψιά (αν μπορείτε, τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, για να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο).

Βήμα 8
Τα ψήνετε στο φούρνο για 8-10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Η τέλεια διακόσμηση!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share