Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού!

Θα σας πάρει το μυαλό!

6 Φεβρουαρίου 2020 09:49
Πεντανόστιμη τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού, μετά την χθεσινή τυρόπιτα που σας ξετρέλανε!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

Στατικά

550-600 γρ αλεύρι
200 γρ Φέτα
1 ξηρή μαγιά
50 ml σπορέλαιο
200 ml γιαούρτι
100 ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Οδηγίες

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
Δείτε ακόμα: Τυροπιτάκια Με Πίτα Σουβλάκι

Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με λίγη πάπρικα.
Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
Τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά σε φόρμα 26 εκατοστών.
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Έβαλε μαγειρική σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

Ρίχνει σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα!

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας
250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μειγμα τριμμενων τυριων:
300γρ φετα η λευκο τυρι
300γρ κασερι η γκουντα
100γρ καπνιστο τυρι
100γρ κεφαλοτυρι
Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

Μειγμα γιαουρτιου:
200γρ γιαουρτι στραγγιστο
1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
2 αυγα
Επαλειψη πιτας
1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

Εκτέλεση

Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα
βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας.

Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια.

Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share