Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γλυκιά αγιορείτικη ξεσκέπαστη μυζηθρόπιτα!

Απλή και εύκολη συνταγή!

26 Ιανουαρίου 2020 19:32
Γλυκιά αγιορείτικη ξεσκέπαστη μυζηθρόπιτα!

Η γλυκιά αυτή αγιορείτικη ξεσκέπαστη μυζηθρόπιτα είναι μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη μοναστηριακή συνταγή, ιδανική για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Υγιεινή χορτόπιτα με σπανάκι, σέσκουλα και άγρια χόρτα μας είχε προτείνει ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μία λαχταριστή συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη μυζηθρόπιτα είναι :

  • 1 ½ κιλό μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 7 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι (για το αλεύρωμα του πυρέξ)
  • Άχνη, κανέλα ή ανθόνερο

Εκτέλεση:

Κόβουμε την μυζήθρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο πυρέξ και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Περιχύνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα ή ραντίζουμε με ανθόνερο.

Κρεμμυδόπιτα με μπέικον και χωριάτικο φύλλο ολικής! (video)

Κρεμμυδόπιτα με μπέικον και χωριάτικο φύλλο ολικής έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, μία τέλεια ιδέα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό! Eπίσης, μας έχει δείξει και ένα εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους!

Υλικά:

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ολικής
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 – 200 γρ. μπέικον
  • 5 – 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 5 μεσαία ξερά κόκκινα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 μεγάλα πράσα (ψιλοκομμένο)
  • 3 γρ. κουρκουμά
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 αυγά + 1 κρόκο
  • 240 γρ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)

Εκτέλεση:

Είσαι vegetarian; Αυτή η συνταγή θα σε καταπλήξει! (Video)

Για τους vegeterian τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε μια εναλλακτική συνταγή! Επίσης, η Μαρία Εκμεκτσίογλου είχε μαγείρεψε μια πεντανόστιμη χωριάτικη μακαρονάδα.

Ο σεφ ετοίμασε χορτοφαγικό ραγού με ζυμαρικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικό κοράλι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 μεσαία καρότα (σε μικρούς κύβους)
  • 2 πιπεριές Φλώρινης (σε μικρούς κύβους)
  • 1 πράσινη πιπεριά (σε μικρούς κύβους)
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (σε μικρούς κύβους)
  • 15 γρ. πελτέ τομάτας
  • 240 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 480 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 5 γρ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share