Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με Oreo, με 3 ύλικα και έτοιμο μόλις σε 15 λεπτά!

Θα κολλήσετε!

21 Ιανουαρίου 2020 17:50
Γλυκό ψυγείου με Oreo, με 3 ύλικα και έτοιμο μόλις σε 15 λεπτά!

Μια συνταγή για αρχάριους, για γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo, με 3 μόνο υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά για το ψυγείο. Τόσο εύκολο και τόσο απολαυστικό!

Μια ακόμα συνταγή για λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα γλυκά που χρειάζονται μόλις 3 ύλικα στην εκτέλεσή τους, αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό!

Υλικά συνταγής:

4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
600 γρ. μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου. Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα] το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 της σαντιγί. Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, φρυγανιές και άλλα λίγα υλικά!

Ένα απλό γλυκό ψυγείου με βάση φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και κρέμα σοκολάτας μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί. Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να απογειωθεί!

Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί. Το ζαχαρούχο γάλα μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω σε κλασικά γλυκά, όπως και στο μωσαικό!

Υλικά :

12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως

Για το σιρόπι :
1 1/2 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)

Για την κρέμα σοκολάτας :
125 γρ. κουβερτούρα υγείας
650 ml. γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Επιπλέον για το γλυκό:
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολατα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας :

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα. Παράλληλα , σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα . Όταν βράσει το γάλα , αδειάζουμε το περιεγχόμενο του μπωλ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα . Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα .

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.

Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγύ και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς , την απλώνουμε στην επιφάνεια . Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Σημ. : Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα καλό είναι να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα . Καλό είναι μάλιστα να ετοιμάζουμε τρία ή τέσσερα κουτιά μαζί και να τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι αφού διατηρούνται για αρκετό καιρό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share