Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Παίρνει μια σακούλα με μπισκότα, την χτυπάει με τον πλάστη και προσθέτει ζαχαρούχο γάλα...Το αποτέλεσμα; Εξωπραγματικό!

Θα θέλετε να το κάνετε!

19 Ιανουαρίου 2020 13:32
Παίρνει μια σακούλα με μπισκότα, την χτυπάει με τον πλάστη και προσθέτει ζαχαρούχο γάλα...Το αποτέλεσμα; Εξωπραγματικό!

Αν βαρεθήκατε τα ζεστά γλυκά και θέλετε να μπείτε λίγο νωρίτερα στο καλοκαιρινό- ανοιξιάτικο κλίμα, αυτή η συνταγή για παγωτό με μπισκότα είναι ό,τι αναζητάτε!

Είτε ψάχνετε κάτι νόστιμο και διασκεδαστικό για να σερβίρετε σε παιδικό πάρτυ ή ένα ξεχωριστό απολαυστικό έδεσμα για τα παιδιά, τότε το παρακάτω πανεύκολο παγωτό με μπισκότα είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Αν πάλι θέλετε κάτι ελαφρύ αλλά παράλληλα δροσιστικό, δοκιμάστε αυτό το γλυκό με γιαούρτι και μπισκότα!

Υλικά:

15 μπισκότα με σοκολάτα
20 μπισκότα Oreo
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

Βήμα 1

Ξεκινήστε βάζοντας όλα τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε την καλά. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να θρυματίσετε τα μπισκότα. Πρέπει να είναι σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με τη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Με ένα μπλέντερ αναμείξτε καλά και προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπήστε δεύτερη φορά μέχρι το χρώμα να ενσωματωθεί καλά με τη κρέμα.

Παίρνει μια σακούλα με μπισκότα, την χτυπάει με τον πλάστη και προσθέτει ζαχαρούχο γάλα...Το αποτέλεσμα; Εξωπραγματικό!

Βήμα 3

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα στο μείγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα το 1/3 από τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε απαλά.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα χαμηλό ταψί και απλώστε ομοιόμορφα με την σπάτουλα. Πασπαλήστε το 1/4 των μπισκότων που απέμειναν στη κορυφή και καταψύξτε για 5 ώρες ή μέχρι να να είναι αρκετά παγωμένο και φυσικά καλή σας όρεξη!

Βάζει ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και βούτυρο στην κατσαρόλα...Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Σε 10 λεπτά θα το έχετε φτιάξει και θα το έχετε φάει κιόλας! Το πιο εύκολο, γρήγορο και τέλειο μωσαικό που μπορείτε να κάνετε. Θα χρειαστείτε ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα, και όλα τα άλλα είναι πανεύκολα.

Ακόμα μια συνταγή με ζαχαρούχο γάλα και μερέντα που θα σας ξετρελάνει είναι αυτή εδώ. Πάμε να δούμε παρακάτω πώς να κάνετε το πιο γρήγορο μωσαικό!

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό

250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
Για την επικάλυψη
250 γραμ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

Για το εύκολο μωσαϊκό, βάζουμε πρώτα τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε, έως ότου σφίξει.

Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

Μετά το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά, βρήκαμε μια συνταγή για κέικ μελιού με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Είμαστε σίγουροι, πως όταν δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

3 αβγά
150 γρ βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές μέλι
1 μπέικιν πάουντερ
200 γρ φιστίκια αράπικα ψημένα, όχι αλατισμένα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί 24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε 2 πάτους.

Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι το 1/2 από το ζαχαρούχο και ρίχνουμε πάνω φιστίκια, έπειτα βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share