Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έκοψε τις πατάτες ομοιόμορφα και τις έβαλε στην κατσαρόλα. Το αποτέλεσμα; Σούπερ!

Δοκιμάστε το!

10 Ιανουαρίου 2020 13:47
Έκοψε τις πατάτες ομοιόμορφα και τις έβαλε στην κατσαρόλα. Το αποτέλεσμα; Σούπερ!

Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε εύκολο πουρέ πατάτας. Το αποτέλεσμα είναι σούπερ.

Σε περίπτωση όμως, που δεν θέλετε να φτιάξετε πουρέ πατάτες, μπορείτε να αλείψετε τις πατάτες σας με λάδι και να τις κάνετε ψητές! Σίγουρα θα σας αρέσουν!

Πάμε όμως να δούμε την συνταγή για τον πουρέ:

Υλικά για 8 μερίδες

Περίπου 2 κιλά πατάτες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα

1 πρέζα πιπέρι

Τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση γραβιέρα)

Εκτέλεση

Βήμα πρώτο

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και στη συνέχεια πλύντε τις καλά.

Για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις βάλετε σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο, για να μην χαλάσουν.

Βήμα δεύτερο

Κόψτε τις πατάτες ομοιόμορφα.

Αρχίστε το κόψιμο αλλά φροντίστε να τις κόψετε σε ομοιόμορφα κυβάκια που δεν ξεπερνούν τα 5 εκατοστά το καθένα. Έτσι, θα βράσουν πιο εύκολα και δεν κινδυνεύετε να έχετε τα μισά κομμάτια επαρκώς βρασμένα και τ’ άλλα μισά σκληρά.

Βήμα τρίτο

Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε την με κρύο νερό, έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βήμα τέταρτο

Αφήστε τις πατάτες να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Θα χρειαστούν σίγουρα δέκα λεπτά- ίσως και λίγο παραπάνω. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμες, αρκεί να δοκιμάσετε αν τεμαχίζονται εύκολα με ένα πιρούνι.

Βήμα πέμπτο

Έπειτα, κλείστε τη φωτιά, σουρώστε τις πατάτες και ξαναβάλτε τις στην κατσαρόλα τους στο ίδιο μάτι που έκαιγε πριν. Αφήστε τις να «κάτσουν» εκεί για δέκα λεπτά, χωρίς να ανοίξετε τη φωτιά (το μάτι θα είναι αρκετά ζεστό από πριν).

*Μην παραλείψετε αυτό το βήμα γιατί έτσι θα εξατμιστεί το νερό που έχει μείνει από πριν και ο πουρές σας δεν θα βγει «νερουλός».

Βήμα έκτο

Προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι, αφήστε το να λιώσει μέσα στις πατάτες και ανακατέψτε το με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα από σιλικόνη.

Βήμα έβδομο

Με ένα πιρούνι ή ένα πρες πουρέ, αρχίστε να διαλύετε τις πατάτες. Αν σας αρέσει ο πουρές σας θέλετε να έχει λίγα «γρομπαλάκια», μην τον λιώσετε εντελώς. Αντίθετα, αν τον προτιμάτε πιο κρεμώδη, λιώστε τον αρκετή ώρα με το ειδικό εργαλείο.

Όταν είναι έτοιμος ανάλογα με τα γούστα σας, προσθέστε κρέμα γάλακτος που θα το νοστιμίσει. Αν θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες, προτιμήστε αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος. Μόλις «δέσει» καλά το μίγμα, ρίξτε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε λίγο ακόμα.

Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share