Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια στο τηγάνι!

Είναι πεντανόστιμα!

10 Ιανουαρίου 2020 09:00
Τυροπιτάκια στο τηγάνι!

Θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια,αλλά ψάχνετε μια ιδιαίτερη συνταγή; Ανακαλύψαμε, λοιπόν, τα τυροπιτάκια στο... τηγάνι!

Αν όμως, δεν θέλετε να τρώτε τηγανιτά, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια με μόνο 3 υλικά, στον φούρνο.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα (κρατάμε χωριστά 1 κ.σ.)
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το φύλλο εκτός ψυγείου αρκετή ώρα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη, με τη μυζήθρα ή το ανθότυρο, λιωμένα με πιρούνι. Προσθέτουμε τα αβγά, τον άνηθο και το πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγανάκι το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με πινέλο (με το μείγμα λαδιού- βουτύρου) και ακουμπάμε επάνω ένα ακόμα φύλλο. Με ένα μαχαίρι με δοντάκια, χωρίζουμε το φύλλο σε παράλληλες λωρίδες πλάτους 6-7 εκ., κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Βάζουμε στη μία άκρη κάθε λωρίδας 1 κ.γ. γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο να κλείσει προς τα επάνω. Συνεχίζουμε να το γυρίζουμε, μια αριστερά μια δεξιά, μέχρι να τελειώσει, σχηματίζοντας τριγωνικό τυροπιτάκι. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε άφθονο, καυτό ελαιόλαδο για 4'-5', μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (σημ. άψητα διατηρούνται στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένα σε μεμβράνη).

Απίθανα τυροπιτάκια της Κατίνας!

Μετά τα εκπληκτικά τυροπιτάκια της γιαγιάς, εντοπίσαμε την συνταγή της Κατίνας για εύκολα και απίθανα τυροπιτάκια.

Πάμε να δούμε την συνταγή:

Για τη ζύμη:
1 φλυτζάνι νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. λάδι
3 φλυτζάνια αλεύρι (ανάλογα με το αλεύρι)
4 κ.σ βούτυρο και μαργαρίνη
για τη γέμιση
300 γρ. τυρί φέτα
λίγη γραβιέρα τριμμένη
1 ασπράδι αυγών

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Βάζουμε το νερό σε μεγάλο μπoλ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και ζυμώνουμε το καθένα ξεχωριστά.

Τα πλάθουμε σε μπάλες και τις αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο. Στη συνέχεια τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη, περίπου 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο και τη μινερβίνη. Το βούτυρο πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό.Λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια εργασίας.Λαδώνουμε λίγο τη ζύμη και την απλώνουμε με τον πλάστη, να γίνει ένα μεγάλο τετράγωνο .(θα έπαναλάβουμε την ίδια διαδικασία και στα δύο κομμάτια ζύμης).

Βουτυρώνουμε το μισό κομμάτι και φέρνουμε το υπόλοιπο μισό επάνω σε αυτό που βουτυρώσαμε.Βουτυρώνουμε πάλι το μισό και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό.Σκουπίζουμε τον πάγκο εργασίας.Τραβάμε το ζυμάρι να μακρύνει.Το βουτυρώνουμε.Το κόβουμε σε οκτώ κομμάτια.

Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.Το τελευταίο το γυρίζουμε, ώστε να είναι η αβουτύρωτη πλευρά επάνω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι ζύμης.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ αν θέλουμε.

Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης να ενσωματωθούν.
στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε ίσα τετράγωνα. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και κλείνουμε με προσοχή,

Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ,τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C περίπου μισή ώρα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share