Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!

Λαχταριστό!

5 Ιανουαρίου 2020 15:16
Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!

Η ομάδα του Athensmagazine.gr, ανακάλυψε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ. Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!

Μετά το εύκολο γλυκό ψυγείου της γιαγιάς, σας παρουσιάζουμε μια ακόμη συνταγή για λαχταριστό γλυκό ψυγείου. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει!

Πάμε να δούμε:

Υλικά
300 γρ σαβαγιάρ

Για την κρέμα
1 κιλό γάλα
200 γρ ζάχαρη
100 γρ κορν φλάουρ
2 αυγά
100 γρ κουβερτούρα
100 γρ βούτυρο

Για την σαντιγί
250 γρ κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
250 γρ νερό
250 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σιρόπι. Βράζουμε για πέντε λεπτά το νερό με την ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη και προσθέτουμε δύο κουταλιές από το γάλα και το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγο πριν βράσει ρίχνουμε 2 με 3 κουτάλες από το γάλα στο μίγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα.

Αδειάζουμε σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει την αφρατεύουμε.

Στήσιμο. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνουμε. Μετά ρίχνουμε την μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε.

Στρώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα.

cookpad.com

Περίσσεψαν μελομακάρονα; Φτιάξτε το τέλειο γλυκό ψυγείου!

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με μελομακάρονα!

Το γλυκό ψυγείου είναι τύπου εκμέκ, οπότε αν θέλετε σοκολάτα, έχουμε μια συνταγή με μελομακάρονα και 4 ακόμη υλικά!

Πάμε να δούμε:

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς

-μελομακάρονα
-1 κουτάκι σαντιγύ (εγώ χρησιμοποίησα morfat creamy)
-ροδόνερο
-ζάχαρη άχνη ή/και γάλα για τη σαντιγύ (ανάλογα με τις οδηγίες του κουτιού)
-καραμέλες ή τρούφα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


-βιτάμ

Η παρασκευή του γλυκού αυτού είναι πολύ απλή

-Τρίβεις τα μελομακάρονα με τα χέρια ή αν είναι πολύ σκληρά τα θρυμματίζεις στο μούλτι
(εγώ το έκανα με τα χέρια).

-Μεταφέρεις τα θρυμματισμένα μελομακάρονα σε ταψάκι και ψεκάζεις με ροδόνερο. Σε αυτό το σημείο αν θέλεις προσθέτεις λιωμένο βιτάμ για να δέσει καλύτερα η βάση του γλυκού.

-Πατάς με κουτάλι τα μελομακάρονα για να δημιουργήσεις τη βάση του γλυκού

-Χτυπάς τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτεις ζάχαρη άχνη αν τη θέλεις γλυκιά

-Απλώνεις τη σαντιγύ με ένα κουτάλι πάνω από τη βάση που δημιούργησες με τα μελομακάρονα και διακοσμείς όπως θέλεις

despinasstudio.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share