Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιαουρτόπιτα αφράτη με λεμόνι και σιμιγδάλι της γιαγιάς! Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Θα σας ξετρελάνει!

3 Ιανουαρίου 2020 11:33
Γιαουρτόπιτα αφράτη με λεμόνι και σιμιγδάλι της γιαγιάς! Έτοιμη σε 10 λεπτά!

Η συνταγή για γιαουρτόπιτα αφράτη με λεμόνι και σιμιγδάλι της γιαγιάς. Είναι μια εξαιρετική πρόταση την οποία την τιμούμε αρκετά στην οικογένεια μας και την φτιάχνουμε με σιμιγδάλι και κονιάκ και στο τέλος προσθέτουμε σιρόπι με λεμόνι το οποίο της δίνει μια μοναδική γλυκιά γεύση. Δείτε την πιο νόστιμη συνταγή: Αφράτο κέικ με με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Υλικά

650 γραμ. γιαούρτι
5 αυγά
650 γραμ. ζάχαρη
650 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
350 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
φλούδα ξυσμένη από 1 λεμόνι
1 σωληνάριο βανίλια
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι:
μισό κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα σφιχτή.

Βήμα 2

Δουλεύουμε στη λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα από το μύλο, το σιμιγδάλι, που μέσα προηγουμένως έχουμε ανακατέψει τη σόδα, την ξυσμένη φλούδα λεμονιού, το κονιάκ, τη βανίλια και στο τέλος τη μαρέγκα, δουλεύοντας με το χέρι μας όλο το μίγμα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα, κουνάμε πέρα δώθε το ταψί για να ισιώσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.

Βήμα 5

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 6

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό με καυτό το σιρόπι.

Βήμα 7

Κάνουμε μερικές τρύπες με βελόνα για να απορροφήσει το σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικές ώρες.

Βήμα 8

Κόβουμε κατόπιν κομμάτια και σερβίρουμε

Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί - Αυτό που θα φτιάξει θα σας κολάσει!

Βάζει σε ένα ταψί κιμά μαζί με μακαρόνια και τυρί...Αυτό που θα φτιάξει θα σας κολάσει!

Αυτή η μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά είναι το όνειρο σας παραδομένο στο πιάτο σας! Δείτε και αυτή τη συνταγή που γέμισε τον σε μια κούπα, έβαλε από πάνω σάλτσα και σε 3 λεπτά έφτιαξε κάτι φοβερό!

Για την μακαρονάδα φούρνου θα χρειαστείτε:

1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
‏κόκκινο πιπέρι
450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
1 κ.σ. ‏ρίγανη
800 γρ. ‏ντοματοπολτός
1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
2 κ.σ. ‏βασιλικός
1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε. Βάζει πατάτες ανάμεσα στον κιμά και από πανω τυρί - Αυτό που γίνεται μετά θα το τρως για μια ζωή!

Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.

Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με την ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές.

Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό , κατεβάστε την φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό. Προσθέστε στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μείγματα. Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share