Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! Μια απόλαυση μπουκιά και συγχώριο!

Πεντανόστιμο!

3 Ιανουαρίου 2020 08:34
Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! Μια απόλαυση μπουκιά και συγχώριο!

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια νέα συνταγή! Μετά τις τυρόπιτες σήμερα σας έχουμε τυγανόψωμο!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!

Υλικά ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 2 κ.σ. ξύδι 2 κ.σ. λάδι 1 ½ κούπα χλιαρό νερό Αλάτι ½ κιλό φέτα σε τρίμματα Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια εύκολη συνταγή τυρόπιτας! Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 αβγό
1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
120 ml γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,

Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση

Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά

Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Θεϊκή τυρόπιτα χωρίς θερμίδες με μόνο με 4 υλικά!

Μια απλούστατη πανεύκολη και νόστιμη τυρόπιτα για αρχάριους. Μια συνταγή που με 4 υλικά και 3 κινήσεις έχετε έτοιμη σε 10΄για το φούρνο μια γευστικότατη τυρόπιτα.

Υλικά

•1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
• 3 αβγά
• 1 πακέτο Philadelphia light
• 400 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή pyrex.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα που προηγουμένως την έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το Philadelphia, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά *.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και απλώνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το βουτυρώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες διπλώνοντας τες.* * Ψήνουμε για 50’-60’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

  • Προαιρετικά προσθέσθε 1/4 ματσάκι άνηθο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share