Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το ρυζόγαλο της γιαγιάς!

Απίθανη συνταγή!

5 Νοεμβρίου 2019 08:08
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς!

Το ρυζόγαλο είναι θρεπτικό και πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε στο σπίτι. Δείτε την τέλεια συνταγή της γιαγιάς που θα σας ξετρελάνει! Με την ευκαιρία δείτε μια ακόμη συνταγή για ρυζόγαλο.

ΥΛΙΚΑ:

4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.

Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Οι δίπλες της γιαγιάς: Μια εύκολη συνταγή!

Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσκολο έργο, σκέψου ξανά! Εδώ, θα βρεις την συνταγή της γιαγιάς για δίπλες μέσα στο μέλι!

Με την ευκαιρία δείτε και τη συνταγή για τα τέλεια κουλουράκια της γιαγιάς!

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:

500 γρ. αλεύρι
5 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Για το τηγάνισμα:

Μπόλικο λάδι τηγανίσματος

Για το σερβίρισμα:

Μέλι
Καρύδια
Κανέλα
Και τώρα θα σου πω πως να το κάνεις!

Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και κάνε στη μέση μια τρύπα. Εκεί θα ρίξεις τα αυγά σου, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.

Πάρε ένα πιρουνάκι και άρχισε να ανακατεύεις με φορά από μέσα προς τα έξω. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το με το πιρούνι, ήρθε η ώρα να ζυμώσεις.

Όσο ζυμώνεις η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάνε το ζυμάρι σου ένα κύλινδρο.

Πάρε ένα μαχαιράκι και κόψε τη ζύμη σου σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τύλιξε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Όταν περάσουν οι 2 μέρες βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άνοιξε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ. . Αν έχεις το μηχάνημα που ανοίγει τη ζύμη για μακαρόνια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Κόψε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετε λωρίδες και στη συνέχεια χαράζουμε διαγώνιες γραμμές, ώστε να έχουμε μικρά τραπέζια.

Ζέστανε το λάδι σου, αλλά όχι να κάψει. Ρίξε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνισέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μάζεψέ τες με μια τρυπητή κουτάλια και βάλτες σε απορροφητικό χαρτί.

Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρεις, βάλτες σε μια ωραία πιατέλα. Ρίξε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα. Είναι έτοιμες!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share