Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανεύκολες σπιτικές κρέπες σοκολάτα με μπισκότο!

Γλυκός πειρασμός!

2 Νοεμβρίου 2019 19:57
Πανεύκολες σπιτικές κρέπες σοκολάτα με μπισκότο!

Πανεύκολες σπιτικές κρέπες σοκολάτα με μπισκότο! Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε αυτόν τον γλυκό και εύκολο πειρασμό! Η τέλεια συνταγή για γρήγορες και λαχταριστές κρέπες!

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή μερέντα ή Θρυμματισμένα μπισκότα
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα απαλό μείγμα.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ., το αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο.
  • Ψήνετε να ροδίσει και τη γυρνάτε με σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.

Για τη γέμιση

  • Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την κρατάτε μέχρι να φτιάξετε τις κρέπες.
  • Μόλις είναι έτοιμες όλες, τις αλείφετε με μια ελαφριά στρώση από τυρί κρέμα και από πάνω με αρκετή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
  • Τρίβετε τέλος δυο μπισκότα, τυλίγετε την κρέπα και σερβίρετε.

Κλασικές γλυκές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού!

Μπορείς να φτιάξεις κάτι για σένα και για τους φίλους σου και να τους καλέσεις για καφέ, μιας και τώρα μπαίνουν τα κρύα. Τι καλύτερο από κλασικές γαλλικές κρέπες με σοκολάτα;

Δείτε επίσης: Πανεύκολο προφιτερόλ στο τσακ μπαμ με κρουασάν! (Video)

ΥΛΙΚΑ

Για τον χυλό:

250 γραμμάρια αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα

Για τη γέμιση:

πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα (προαιρετικό):

σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
τριμμένο μπισκότο ή ξηροί καρποί ή φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.

Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε δροσερό μέρος.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

Ψήνουμε την κρέπα από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Συναρμολόγηση:

Αλείφουμε την κρέπα με πραλίνα φουντουκιού.

Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική.

Βάζουμε σαντιγί με κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο και ότι άλλο επιθυμούμε (φρούτα, ξηρούς καρπούς, καρύδα κτλ).

Υ.Γ: Μπορείς να βάλεις μια μπάλα παγωτού από πάνω και να την απογειώσεις!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share