Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμο γλυκό εκμέκ κανταίφι!

Λαχταριστό!

24 Οκτωβρίου 2019 17:50
Πεντανόστιμο γλυκό εκμέκ κανταίφι!

Ψάχνετε να φτιάξετε ένα εξαιρετικό γλυκό για να κεράσετε τους φίλους σας; Κάντε εκμέκ κανταΐφι, που θα τους συναρπάσει! Δροσιστικό μπανόφι με καραμέλα! Χρειάζεστε μόνο 5 υλικά!

Υλικά συνταγής:

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 150 γραμ βούτυρο
  • 400 γρ. κρέμα βανίλια σε φακελάκια από το σούπερ μάρκετ

Για το σιρόπι:

  • 600 γραμ ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας

Για τη σαντιγί:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας η 1 μασουράκι σε σκόνη
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ξεφτίζουμε το κανταΐφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί στους 160 βαθμούς
  • Μόλις χρυσαφίσει από πάνω το αναποδογυρίζουμε να πάρει χρώμα κι από κάτω χρυσαφί.
  • Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά αφαιρούμε το στικ κανέλας και το ρίχνουμε πάνω από το κανταίφι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελάκι της και αφού γίνει χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
  • Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγί αφού την χτυπήσουμε στο μίξερ μαζί με την βανίλια και την άχνη και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί .

Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε εσείς την κρέμα.

Υλικά για την κρέμα:

  • 1900 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 4 βανίλιες
  • 3 αυγά

Εκτέλεση για την κρέμα:

  • Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
  • μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου
  • τα ρίχνουμε όλα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες
  • την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
  • Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή για γλυκό, με σίγουρα αποτελέσματα και το μόνο που μπορεί να σας ευχηθεί κανείς είναι καλή όρεξη!

Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα και ζελέ με ροδάκινα!

Η καλύτερη συνταγή για το καλοκαίρι. Τι πιο νόστιμο και δροσιστικό για από ένα κομμάτι γλυκό ψυγείου με ζελέ και ροδάκινα;

Το σπιτικό παγωτό και το παγωτό σάντουιτς είναι σίγουρα δύο καταπληκτικές συνταγές, αλλά δεν είναι οι μόνες. Ως μεγάλοι λάτρεις των γλυκών δοκιμάζουμε κάθε εβδομάδα κι από μία με δύο συνταγές για γλυκό μέχρι να βρούμε τις καλύτερες και σίγουρα τις πιο εύκολες.

Μία τέτοια εύκολη συνταγή είναι και το συγκεκριμένο μπισκοτογλυκό ψυγείου που σας προτείνουμε σήμερα Το δοκιμάσαμε και το λατρέψαμε. Βάση με μπισκότα, κρέμα αφρός και σούπερ επικάλυψη με ροδάκινα και ζελέ. Μία εύκολη συνταγή που θα μπορέσετε να κάνετε ακόμη κι αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό γλυκό.

Ας δούμε λοιπόν βήμα – βήμα πως θα κάνετε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου.

Γλυκό ψυγείου: Υλικά Συνταγής
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας
170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Τι θα χρειαστούμε για γέμιση και επικάλυψη:
230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμός κονσέρβας ροδάκινου
Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο.
Πλένετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά τους.
Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του
Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.

Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ.

Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό.

Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να δέσει καλά το ζελέ.

Το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια.

Επίσης μπορεί να δοκιμάσετε να κάνετε μία ανάλογη συνταγή με γιαούρτι, ζελέ και φράουλες.

Δοκιμάστε το σήμερα και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για φέτος το καλοκαίρι. Καλή σας επιτυχία και καλής σας απόλαυση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share