Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Φτιάξτε το κέικ των μοναχών! Με ελάχιστα υλικά!

Πεντανόστιμο και υγιεινό!

9 Οκτωβρίου 2019 21:00
Φτιάξτε το κέικ των μοναχών! Με ελάχιστα υλικά!

Φτιάξτε το κέικ των μοναχών! Με ελάχιστα υλικά μια τέλεια συνταγή για κέικ που σίγουρα θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σας γλυκά!

Υλικά:
250 ml σπορέλαιο
500 ml χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες

undefined

Για το γλάσο:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.


Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 30′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.

Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5- 10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.


Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

Ένα νόστιμο κέικ με κολοκύθα, ιδανικό ακόμα και για την περίοδο της νηστείας.

Δείτε επίσης: Δείτε πως θα φτιάξετε το λεοπάρ κέικ που έχει προκαλέσει φρενίτιδα (Video)

Υλικά
350γρ. κολοκύθα τριμμένη
400γρ. ζάχαρη μαύρη
250γρ. νερό
120γρ. αμύγδαλα σπασμένα
130ml ελαιόλαδο
600γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
κανέλα
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (για την φόρμα)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική (για την φόρμα)

Διαδικασία
Καθαρίζετε την κολοκύθα και την τρίβετε στον τρίφτη (από τη χοντρή πλευρά). Τοποθετείτε την τριμμένη κολοκύθα σε μπόλ.

Βάζετε σε κατσαρόλα τη μαύρη ζάχαρη και το νερό και βράζετε να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε τότε την κολοκύθα και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.

Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με την κανέλα και τα σπασμένα αμύγδαλα. Προσθέτετε σιγά σιγά και το μίγμα με την κολοκύθα, ανακατεύοντας συγχρόνως.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα. Σε φόρμα για κέικ ρίχνετε μικρή ποσότητα ηλιέλαιου, το απλώνετε και πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη, να πάει παντού. Αδειάζετε μέσα το μίγμα το κέικ.

Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 45 λεπτά.

Vintage κέικ με μπανάνα και μέλι: Μια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιας!

Οι γεύσεις αυτών των συνταγών σε γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω, όταν ήσουν παιδί και έπαιρνες ένα κομμάτι κέικ στο χέρι και έτρεχες στους δρόμους της γειτονιάς σου για να παίξεις.

Δείτε επίσης:Κέικ βρώμης με καρότο και σπόρους chia! (Video)

Μια υπέροχη συνταγή για κέικ με μπανάνα και μέλι, χωρίς καθόλου ζάχαρη, από μια προγιαγιά που όπως φαίνεται δημιουργούσε γευστικά αριστουργήματα!

κέικ

Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Το ανακάτεμα γίνεται είτε με πιρούνι, είτε με σύρμα.

Υλικά:
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
3/4 φλ. Μέλι Ρείκι Χελμός
2 αυγά
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
2 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά το χυμό λεμονιού, τις μπανάνες που έχουμε λιώσει με πιρούνι και τη βανίλια.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ενωθούν.

Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ και το ψήνουμε στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 με 45 λεπτά.

Πριν το βγάλετε κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα!

To πιο τέλειο και απλό κέικ μήλου στο μπλέντερ!
Το κέικ μήλου δεν είναι μόνο εύκολο στην παρασκευή του, αλλά έχει και πολύ απλά υλικά, από εκείνα που συνήθως υπάρχουν στο ντουλάπι μας, ενώ επιπλέον είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσουμε μήλα που έχουμε αρκετό καιρό. Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή με μαρμελάδα!

Υλικά

2 μεγάλα μήλα ή 3 μέτρια
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή , αλλά αν δεν έχουμε
καλή είναι και η λευκή)
1 κοφτό κουταλάκι
σόδα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα, ο χυμός ήταν 100ml)
1 και 2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι
μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
Λίγη άχνη για πασμάλισμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα κανελογαρύφαλλα και το ξύσμα. Καθαρίζουμε το 1 μεγάλο (ή το 1,5 μεσαίο μήλο) και το κόβουμε σε φέτεςπου βάζουμε στο δοχείο του multi ή του μπλέντερ (μια απ’ όλες τις φορές που έφτιαξα το κέικ, μέτρησα τον πολτό και ήταν περίπου 1 κούπα). Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόδα , το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα γαλάκτωμα. Αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα δυο μείγματα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Κόβουμε το υπόλοιπο μήλο σε πολύ λεπτές φετούλες και τις σπρώχνουμε μέσα στο
μείγμα να κρυφτούν όσο γίνεται (όχι τελείως).

Ψήνουμε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα για μια ώρα περίπου , μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέντρο της φόρμας (μπορεί να έχει λίγη υγρασία λόγω των κομματιών του μήλου, αλλά δεν θα έχει ίχνος χυλού). Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά
4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share