Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φανταστική τούρτα μερέντα έτοιμη σε 5 λεπτά!

Η πιο εύκολη συνταγή!

4 Οκτωβρίου 2019 08:45
Φανταστική τούρτα μερέντα έτοιμη σε 5 λεπτά!

Διαβάστε την φανταστική συνταγή για τούρτα μερέντα που είναι έτοιμη μέσα σε πέντε λεπτά!

Αν και εντυπωσιακή είναι απλή και θα την φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ενώ σίγουρα θα εισπράξετε τα εύσημα μικρών και μεγάλων. Δείτε ακόμα: Μπισκοτογλυκό ψυγείου: Κοστίζει λιγότερο από 7 ευρώ, έχει μόνο 5 υλικά και είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την τούρτα μερέντας είναι:

Για το παντεσπάνι βανίλιας


4 μεγάλα αυγά
220 γραμ. ζάχαρη
220 γραμ. μαλακό βούτυρο
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ
1κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. άχνη ζάχαρη
125 γραμ. κακάο
400 γραμ. πραλίνα
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Επί το έργον:

Για την εύκολη τούρτα μερέντα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.

Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Μοναδικό: Αυτή την τούρτα κατσαρόλας θα την λατρέψετε!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά πραγματικά συμβαίνει.. Αυτή την τούρτα την φτιάχνετε στην κατσαρόλα και είναι πεντανόστιμη.

Αν φτιάξετε αυτή την συνταγή θα κολλήσετε!

Εκτέλεση:

Κάνουμε μια κρέμα:Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί,στην συνέχεια ρίχνουμε διαλυμένο σε λίγο γάλα 100 γραμμάρια κορν φλάουρ μόλις λίγο πήξει κατεβάζουμε και

Προσθέτουμε μέσα 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος!

Τούρτα παγωτό για... τεμπέληδες!

Σπάμε 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ στο τάπερ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα ανακατεύουμε ισιώνουμε και το αφήνουμε να.κρυώσει καλά!

Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα όποτε το προσθέτουμε πάνω στα μπισκότα με την κρέμα!!!!

Και έτοιμο! Καλή σας απόλαυση...

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share