Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια, πιπεριές και ρύζι!

Η τέλεια συνταγή!

3 Οκτωβρίου 2019 15:08
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια, πιπεριές και ρύζι!

Πεντανόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια και πιπεριές με υπέροχο ρύζι μπασμάτι. Μια συνταγή για ένα πάντα ευπρόσδεκτο πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι για όλη την οικογένεια.

Σας έχουμε επίσης και συνταγή για παναρισμένο κοτόπουλο με χούμους,λαχανικά και φέτα!

Υλικά συνταγής

700-800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο (μπούτι ή στήθος) κομμένο σε κύβους / μπουκίτσες
4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά κυβάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι
ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μπουκίτσες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Με μια σουρωτή κουτάλα αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές από τη κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κυβάκια κοτόπουλου. Τα σοτάρετε απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και θωρακιστούν. Ρίχνετε και το σκόρδο, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.

Ρίχνετε πάλι στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μόλις ζεσταθούν σβήνετε με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε το πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και το ξύδι, ανακατεύετε και ρίχνετε το ντοματοχυμό.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, ρίχνετε το μαϊντανό και το ζωμό κότας, ανακατεύετε απαλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και μείνει με το λαδάκι της. Αν έχουν μείνει υγρά στη σάλτσα, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα και σιγοβράστε για άλλα 4-5 λ.

Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα λαχανικά του. Πασπαλίστε με το επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.

Λαχταριστό κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο!

Μετά τις ατασθαλίες του καλοκαιριού είπαμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα, τώρα που χειμωνιάζει σιγά σιγά. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνουμε μόνο ανάλατα και νερόβραστα. Γι΄αυτό κι εμείς σου βρήκαμε αυτή την υπέροχη, υγιεινή αλλά και γευστικότατη συνταγή. Δες παρακάτω τις λεπτομέρειες..

Δείτε επίσης: Πόσο κρατιέται το κοτόπουλο στο ψυγείο και την κατάψυξη;

Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά για 6 άτομα

4 ώριμες ντομάτες

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο, σε μερίδες

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ζάχαρη

6 φλ. νερό

2 φλ. πλιγούρι

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε καυτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share