Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με σόδα! Δείτε την συνταγή

Θα σας ξετρελάνει!

24 Σεπτεμβρίου 2019 09:44
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με σόδα! Δείτε την συνταγή

Διαβάστε την τρομερή συνταγή για τυρόπιτα με σόδα μόνο στο Athensmagazine.gr! Θα σας ξετρελάνει...

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας
250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μειγμα τριμμενων τυριων:
300γρ φετα η λευκο τυρι
300γρ κασερι η γκουντα
100γρ καπνιστο τυρι
100γρ κεφαλοτυρι
Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

Μειγμα γιαουρτιου:
200γρ γιαουρτι στραγγιστο
1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
2 αυγα
Επαλειψη πιτας
1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

Διαβάστε με την ευκαιρία στο Athensmagazine.gr: Λουκανικόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη!

Εκτέλεση
Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα
βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας.

Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια.

Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

Φετόπιτα – Τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη συνταγή από αυτήν την πανεύκολη τυρόπιτα! Με 2 κινήσεις θα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά! Αλλά σας έχουμε άλλη μια πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά:

1 και 2/4 ποτηριού αλεύρι
1 ποτήρι νερό
1 φλιτζ. του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
3 αυγά
800 γραμμ. φέτα
280 γραμμ. γιαούρτι
120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή
5-6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιών και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή σας όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share