Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Είναι πεντανόστιμη!

23 Ιουνίου 2019 13:52
Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Για να μην τσακώνεστε σε ποιον θα πέσει η γωνία του γαλακτομπούρεκου, το τυλίγετε σε ρολάκια που είναι εξίσου απολαυστικά. Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
¼ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
4 αβγά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια
1 φλούδα λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι το μισό γάλα και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Διαλύετε το αλεύρι στο υπόλοιπο κρύο γάλα (βάζετε σε μπολ το αλεύρι και ανακατεύετε προσθέτοντας το γάλα).

Προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα και έπειτα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μετά τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και τα αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κάτω μέρος από μια γενναία δόση κρέμας, φέρνετε από αριστερά και δεξιά τις άκρες πάνω από τη γέμιση και τυλίγετε σε πακέτο.

Αραδιάζετε τα γαλακτομπούρεκα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να μισοκρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και περιχύνετε τα χλιαρά γαλακτομπούρεκα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!

Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπεζώματα, φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό! Μία τέλεια συνταγή!

Υλικά

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share