Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκολατάκια με αμύγδαλο και 3 υλικά!

Λαχταριστά!

21 Σεπτεμβρίου 2019 09:47
Σοκολατάκια με αμύγδαλο και 3 υλικά!

Σοκολατάκια “βραχάκια” με ολόκληρα αμύγδαλα με μόνο 3 υλικά. Ένα απολαυστικό σοκολατάκι, ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών, εξαιρετικά εύκολο στη παρασκευή του.

Μια πανεύκολη απαράμιλλη συνταγή για τα τέλεια σοκολατάκια για την οικογένειά σας, τους καλεσμένους σας αλλά και για να τα προσφέρετε ως δώρο σε μια όμορφη συσκευασία. Φτιάξτε επίσης Κέικ σοκολάτας υγρό και πεντανόστιμο!

Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος ή μαύρης κουβερτούρας ή ανάμεικτες 1/2 φλ. γάλακτος+1/2 φλ. μαύρης κουβερτούρας)
1 κ.γ. σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα τους ανάλατα, ή ελαφρώς αλατισμένα αν είναι στις προτιμήσεις σας
τρούφα μαύρης ή πολύχρωμης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα ταψί με μικρές εγκοπές για muffins και τοποθετείτε στις εγκοπές χάρτινες θήκες για cupcakes/muffins (14-16 εγκοπές ανάλογα με το μέγεθος των εγκοπών). Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και το σπορέλαιο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα, για 1½-2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο ρευστό μείγμα.

Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 1 λ, ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύετε με κουτάλι να καλυφθούν με τη σοκολάτα και ενσωματωθούν ισομερώς τα αμύγδαλα. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών (βλέπε βίντεο) γεμίζετε ισομερώς τις θήκες με το μείγμα σοκολάτας-αμυγδάλων. Από πάνω πασπαλίζετε, προαιρετικά, τρούφα πολύχρωμης ή μαύρης σοκολάτας.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά τα σοκολατάκια. Τα σερβίρετε χωρίς ή με τη χάρτινη θήκη τους και τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα και περισσότερο χρόνο στο ψυγείο.

Παγωμένες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά!

Αυτές οι παγωμένες σοκολατένιες μπισκοτομπουκίτσες με 3 υλικά απλά θα σας ξετρελάνουν...

Ένα δροσερό, τέλειο, ιδανικό για όλες τις ώρες γλυκάκι που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που θα το φτιάξετε σε χρόνο “dt” και που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την ευκολία της παρασκευής του και την απίστευτη ανάλαφρη γεύση του.

Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα (ή κουβερτούρα πραλίνα “Nestle”), ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρούς κύβους
15 μπισκότα digestive, κομμένα σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε πυρίμαχο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζετε το πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να ακουμπάει το νερό που βράζει στο μπολ γιατί θα καεί η σοκολάτα.

Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο, αναμιχθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα.

Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μέτριο τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρέξ. Μεταφέρετε στο πυρέξ το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, φροντίζοντας να κάνετε μια στρώση σοκολάτας στην επιφάνεια και να μην προεξέχουν μπισκότα.Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1-1½ τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μπουκίτσες και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share