Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι καλύτερες τηγανητές πατάτες! Μην κάνεις αυτό το λάθος!

Δώστε βάση...

9 Σεπτεμβρίου 2019 11:39
Οι καλύτερες τηγανητές πατάτες! Μην κάνεις αυτό το λάθος!

Θα μάθουμε πως να τηγανίζουμε (αν και δεν το προτιμούμε για λόγους διατροφής) πατάτες. Αν σας φαίνεται πανεύκολο και τώρα ενδεχομένως να έχετε σκάσει στα γέλια, μην το κοροϊδεύετε καθόλου γιατί είναι αρκετοί εκείνοι που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τηγάνι ενώ η ενασχόληση τους με την κουζίνα ήταν συχνή. Αυτό είναι το λάθος που όλοι κάνουμε τόσα χρόνια στο τηγάνισμα της πατάτας!

Το λάδι που καίει και πιτσιλάει είναι τρομακτικό. Το ίδιο τρομακτική είναι και η πατάτα κατά το ξεφλούδισμα της καθώς για ΄μας τις ψιλοάχρηστες νοικοκυρές θα πρέπει να καθαριστεί το φύλλο με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια προκειμένου να μείνει και λίγη πατάτα για φάγωμα και να μην πεταχτεί όλη μαζί με τις φλούδες. Διαβάστε ακόμα πως μπορείτε να συνοδεύσετε τις τηγανητές σας πατάτες με λαχταριστό τηγανητό κοτόπουλο!

Το λάδι λοιπόν στην κατσαρόλα πρέπει να σκεπάζει τον όγκο των πατατών που θα ρίξετε μέσα. Δηλαδή να καλύπτονται όλες οι πατάτες σας, έτσι θα μάθετε σιγά σιγά να το υπολογίζετε.

Tip:

Τις πατάτες να τις κόβετε σε λεπτές φέτες σαν τα πατατάκια. Γίνονται τραγανιστές και νοστιμότατες. Επίσης, όταν τις βγάλετε από το τηγάνι, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με απορροφητικό χαρτί για να μη στάζουν λάδι όταν τις τρώτε. Σερβίρετε τις με αλάτι και ρίγανη.

Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια με τυροκαυτερή!

Εύκολη συνταγή για τραγανά εξωτερικά, αφράτα και μοσχοβολιστά εσωτερικά, τα κεφτεδάκια είναι το απόλυτο φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε και τους φανταστικούς μελιτζανοκεφτέδες φούρνου!

Μια τηγανιά πατάτες και σπιτική τυροκαυτερή τους πάνε πολύ.

Υλικά

400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
400γρ. χοιρινό κιμά
200γρ. πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα ρίγανη
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 αβγό
3 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
1 κουτ. γλυκού ξίδι κόκκινο
1 πρέζα ανθό αλατιού
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Για την τυροκαυτερή

100γρ. φέτα βαρελίσια
100γρ. κατίκι Δομοκού
1 ψητή καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού ξίδι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

αλεύρι
ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για την τυροκαυτερή: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι η αλοιφή να αποκτήσει μια σχετικά λεία υφή. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και την αφήνετεε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Για τους κεφτέδες: Σε ένα μπολ ζυμώνετε καλά με τα χέρια όλα τα υλικά. Καλύπτετε με καπάκι ή μεμβράνη και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ελαιόλαδο. Σε ένα πιάτο ρίχνετε αρκετό αλεύρι. Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο και το πλάθετε σε κεφτεδάκια - όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Τα αλευρώνετε, τινάζετε να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε για 1 λεπτό σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια όσο είναι ζεστά συνοδεύοντας με την τυροκαυτερή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share