Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Χρησιμοποιείτε κρεμμύδι στο φαγητό... δείτε τι θα πάθετε!

Ένα βασικό υλικό που το χρησιμοποιούν πολλοί!

21 Αυγούστου 2019 13:32
Απίστευτο: Χρησιμοποιείτε κρεμμύδι στο φαγητό... δείτε τι θα πάθετε!

Το κρεμμύδι είναι ένα βασικό υλικό για να μαγειρέψετε πολλά φαγητά και να δώσετε μια ξεχωριστή μυρωδιά σε αυτά! Αν όμως χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το κρεμμύδι στα φαγητά σας τότε θα πρέπει να διαβάστε τις ιδιότητες που έχει! Μην τρομάζετε μόνο καλό μπορεί να σας κάνει!

Μεταξύ άλλων το κρεμμύδι περιέχει σημαντικές ποσότητες ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη και η οποία θεωρείται ότι λειτουργεί κατά των καρδιακών νοσημάτων. H ουσία αυτή υπάρχει και σε άλλες τροφές, όπως το τσάι και το μήλο, αλλά όταν προέρχεται από το κρεμμύδι η απορρόφησή του από τον οργανισμό μας είναι διπλάσια από αυτήν του τσαγιού και τριπλάσια από αυτήν του μήλου. Δείτε ακόμα πως να φτιάξεις το πιο υγιεινό βραδινό!

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ανάλογα με το πώς μαγειρεύεται το κρεμμύδι, υπάρχει διαφορά στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει.

Γενικά, η μαγειρική επεξεργασία του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της κερκετίνης και των άλλων φλαβονοειδών που περιέχει. Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός του.

1. Oι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το κρεμμύδι πιο πικρό. Tο ξεφλούδισμα και το κόψιμο του κρεμμυδιού πρέπει να γίνεται λίγο πριν το μαγείρεμα ή το σερβίρισμα, καθώς η γεύση και το άρωμά του μειώνονται με την έκθεσή του στο οξυγόνο.

2. Tο τηγάνισμα δεν επηρεάζει σημαντικά την περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να χάνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

3. Tο βράσιμο του κρεμμυδιού οδηγεί σε μερική απώλεια της κερκετίνης σε ποσοστό 30%, αλλά η ποσότητα αυτή μεταφέρεται στο νερό. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων διατηρεί τα επίπεδα των φλαβονοειδών του κρεμμυδιού σχεδόν ανέπαφα και για το λόγο αυτό θεωρείται προτιμότερος σε σχέση με το βρασμό.

Βάζει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και προσθέτει κρεμμύδι! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! (Video)

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό! Δεν είχαμε σκεφτεί να βάλουμε μακαρόνια στην κατσαρόλα με κρεμμύδι. Αυτή η συνταγή θα σας εκπλήξει! Δεν κάνουμε πλάκα: Όταν βράζετε μακαρόνια, μην πετάξετε ξανά το νερό! Δείτε τι μπορείτε να το κάνετε...

Τα ζυμαρικά είναι μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και ευπροσάρμοστες συνταγές, που μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους.

Ακόμα και οι πιο αρχάριοι στη κουζίνα μπορούν να βράσουν ζυμαρικά!

Όλοι γνωρίζουμε τον παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας των ζυμαρικών, που απαιτείται βράσιμο στη κατσαρόλα και παράλληλα η προετοιμασία της σάλτσας σε άλλο κατσαρολάκι, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί προτείνεται ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών: όλα στην ίδια κατσαρόλα!

Κατά αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος, τα σκεύη που χρησιμοποιούνται και φυσικά το πλύσιμο των πιάτων!

Διαβάστε παρακάτω τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπαγγέτι σε μία κατσαρόλα. Το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει την εκτέλεση της συνταγής βήμα προς βήμα.

Θα χρειαστείτε:

200 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. φύλλα σπανάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ κεφαλογραβιέρα ή τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.

Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε στο κέντρο τα σπαγγέτι, και βάλτε και από τις δύο πλευρές το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέστε τα τοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και προσθέστε στη κορυφή τον χοντροκομμένο βασιλικό. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και προσθέστε 600 ml νερό.

Βάλτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει βράση. Για al dente ζυμαρικά, μαγειρέψτε περίπου 9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με τσιμπίδες.

Για πιο βρασμένα ζυμαρικά, αφήστε τα για 10-11 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, όταν θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό και έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.

Τρίψτε το τυρί, ρίξτε επιπλέον βασιλικό και αλατοπίπερο αν επιθυμείτε.

Πανεύκολη και αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα!

Μια πανάλαφρη νόστιμη πίτα με μακαρόνια και τυρί φέτα.

Μια πολύ απλή συνταγή, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, για μια ωραία, χορταστική πίτα για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

400 γρ. μακαρόνια Νο.5
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
400-450 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αρκετά αλ τέντε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.

Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα περιχύνουμε με το 1 λίτρο γάλα.
Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μακαρονιών και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράσουμε τα επάνω φύλλα μόνο.

Ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στο κάτω ράφι, στις αντιστάσεις για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά και ροδίσουν και τα κάτω και τα επάνω φύλλα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share