Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Δοκιμάστε το!

26 Ιουλίου 2019 11:00
Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά. Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Ντόνατς με σοκολάτα και σοκολάτα-φράουλα για την επικάλυψη!

Υλικά

(25 μικρά)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

200 γρ. γάλα χλιαρό

2 φακελάκια μαγιά ξηρή

1 κουτ.γλυκού αλάτι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

200 γρ. σοκολάτα φράουλα

Πολύχρωμη τρούφα

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπιτικά donuts με σοκολάτα!

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και την μαγιά διαλυμένη μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το βούτυρο κ το αλάτι και ανακατεύουμε την ζύμη με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και κόβουμε με κουπατ στο σχήμα που επιθυμούμε. Χρησιμοποίησα ένα ποτήρι και ένα καπάκι από νερό για να κάνω την τρύπα στη μέση.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα 30 λεπτά για να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό σπορέλαιο και από τις δυο πλευρές ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Λιώνουμε τις σοκολάτες και γαρνίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share