Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή για την πιο υγιεινή πίτσα που έχεις φάει ποτέ!

Τελεία!

24 Ιουλίου 2019 18:34
Η συνταγή για την πιο υγιεινή πίτσα που έχεις φάει ποτέ!

Ανάλογα με το ζυμάρι, το τυρί και τα άλλα υλικά που θα επιλέξετε για την πίτσα σας η διατροφική της αξία μπορεί να διαφέρει σημαντικά.

Οι επιλογές πολλές, επομένως και οι πιθανές αποκλίσεις ως προς τις θερμίδες, την ποσότητα αλατιού ή την περιεκτικότητα σε χοληστερόλη είναι επίσης πολλές.

Η πιο ασφαλής και υγιεινή επιλογή είναι μια απλή πίτσα μαργαρίτα με τυρί και φρέσκια ντομάτα. Το τυρί θα σας δώσει πολύτιμο ασβέστιο, ενώ η ντομάτα λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει την καρδιά και έχει αντιγηραντική δράση.

Εάν μάλιστα επιλέξετε ζυμάρι ολικής άλεσης θα πάρετε και φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και θα κρατήσουν μακριά την πείνα και τις λιγούρες για περισσότερες ώρες.


δανικά υλικά για πίτσα που θα δώσουν γεύση χωρίς περιττές θερμίδες είναι επίσης το κρεμμύδι, η χρωματιστή πιπεριά, ο βασιλικός και το μανιτάρι.

Υλικά όπως το πεπερόνι, το λουκάνικο ή κάποιο λιπαρό τυρί (όπως το τσένταρ ή η γραβιέρα) παρέχουν μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και θερμίδων, επομένως καλό θα είναι να τα αποφύγετε ή τουλάχιστον να τα χρησιμοποιήσετε με μέτρο.

Όσο για τις έτοιμες (κατεψυγμένες) πίτσες, η διατροφική αξία διαφέρει σημαντικά από προϊόν σε προϊόν, οπότε θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα πριν την αγορά. Ένα συστατικό που βρίσκεται συχνά σε έτοιμα ή πρόχειρα γεύματα και πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε είναι τα τρανς λιπαρά.

Πίτσα σπέσιαλ με φρέσκα υλικά!

To Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Πλησιάζει Σαββατοκύριακο και η ιδανική συνταγή για την παρέα σας είναι πίτσα σπέσιαλ με φρέσκα υλικά!

Το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για να βάλετε στην πίτσα φρέσκα υλικά και να δώσετε έτσι έξτρα αρώματα! Αν θέλετε γλυκό μετά μπορείτε να φτιάξετε γλυκιά πίτσα!

Υλικά:

για την ζύμη:
4 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μάγια
10 κ.σ. γάλα
1 αυγό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί γκούντα
200 γρ. ζαμπόν
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 πιπεριά
πελτέ ντομάτας
λίγο ρίγανη
Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε την ζύμη μας πολύ καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Την απλώνουμε πάνω σε ένα τραπεζι και την πλάθουμε με τον πλάστη στα μέτρα του δικού μας ταψιού.

Αφού τη φορμάρουμε στο ταψί μας, αλείφουμε την ζύμη μας με τον πελτέ ντομάτας έχοντας αφήσει ένα μικρό κενό γύρω γύρω. Ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη (όσοι θέλετε μπορείτε να ρίξετε 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο). Βάζουμε λίγα κομμάτια τυρί και λίγα κομμάτια ζαμπόν. Μετά καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της σάλτσας με τριμένο τυρί και βάζουμε όλα τα υλικά μας, κατά προτίμηση ψιλοκομμένα.

Ψήνουμε για 35' στους 180 με 200 βαθμούς.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share