Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!

Πεντανόστιμο!

11 Ιουλίου 2019 10:28
Λαχταριστός κορμός μόνο με 4 υλικά!

Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για ένα λαχταριστό πλούσιο σε γεύση κορμό με Νουτέλα γαρνιρισμένο με χοντροκομμένα φουντούκια.

Ένα γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για το ψυγείο σε 20 λεπτά. Aκόμα όμως μια πεντανόστιμη συνταγή είναι το μωσαϊκό με γέμιση παγωτού!

Υλικά συνταγής
600 γρ. Nutella
400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
60 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τη nutella μαζί με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης ή διαφορετικά βουτυρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα και τη στρώνουμε καλά με λαδόκολλα.
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν τα σκεπάζουμε ρίχνοντας κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο (στρώσεις μπισκότα-σοκολατένιο μείγμα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Σοκολατένιογλυκό ψυγείου, νηστίσιμο, με ταχίνι, αμύγδαλα, cranberries και πορτοκάλι.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα λαχταριστό θρεπτικό σοκολατένιο γλυκό, με ωραία κρεμώδη υφή και αυτή την υπέροχη ιδιαίτερη γεύση, που αν δεν μπορείτε να τη φανταστείτε απλά …. μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά συνταγής

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. αμύγδαλα ψημένα
60 γρ. cranberries
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ.

Τεμαχίζετε μέσα σε μια κατσαρολίτσα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.

Την αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα cranberries και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σκόνη κακάο και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share