Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολη πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές!

Η τέλεια συνταγή!

8 Μαΐου 2019 15:17
Εύκολη πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές!

Η πατατόπιτα είναι μια πολύ νόστιμη και χορταστική πίτα που με τα κατάλληλα υλικά προσαρμόζεται σε κάθε περίοδο και εποχή και εντυπωσιάζει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους. Η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 καρότο
200γρ. κολοκυθάκια
1 πράσο
150γρ. πιπεριές πολύχρωμες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό πατάτες βρασμένες
100γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
5-6 φύλλα δυόσμου
60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
σουσάμι μαύρο

Διαδικασία

Παράλληλα, εμείς εδώ στο AthensMagazine.gr σας έχουμε μία τέλεια συνταγή για σπιτικό παγωτό με δύο μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Τρίβετε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τις πατάτες και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε τις πατάτες και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.

Σε μέτριο καλά λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, από πάνω στρώνετ τη γέμιση και σκεπάζετε την πατατόπιτα με το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι, ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο μαύρο σουσάμι.

Ψήνετε την πατατόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά, στην κάτω θέση.

Εάν λατρεύεις κι εσύ το εκμέκ, τότε εμείς εδώ σου έχουμε βρει μία υπέροχη συνταγή για να το φτιάξεις με άρωμα λεμονιού!

Πηγή: olivemagazine.gr

Το πιο εύκολο cheesecake σοκολάτας με φράουλες!

Το δίδυμο σοκολάτα-φράουλες δίνει ρεσιτάλ γεύσης σε ένα cheesecake που θα αγαπήσετε πολύ! Η πιο εύκολη συνταγή για το γλυκό που θα λατρέψετε!

Υλικά

Για τη βάση

250γρ. μπισκότα πτι μπερ
100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή, λιωμένη
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο

Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού

800γρ. τυρί κρέμα
250ml κρέμα γάλακτος
⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα

Για το σερβίρισμα

400γρ. φράουλες καθαρισμένες
λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
λίγο φιλέ αμυγδάλου

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύετε με το κακάο και τη λιωμένη μαργαρίνη να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.

Στρώνετε με αυτήν τον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο 23-24εκ., πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζετε στο μεταξύ την κρέμα του τυριού.

Λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα τα τριμμένα αμύγδαλα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το νέο μίγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί καλά.

Πριν σερβίρετε το cheesecake, διακοσμείτε την επιφάνειά του με τις φράουλες, λίγο σιρόπι σοκολάτας και λίγο φιλέ αμυγδάλου.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share